Солянка по-грузинськи класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Любіть перші страви? Якщо ще не знаєте, як приготувати солянку по-грузинськи, класичний рецепт просто перед вами. Густа, ситна, навариста вона варта вашої уваги.
Ця дивовижна солянка по-грузинськи, класичний рецепт в домашніх умовах якої наведено нижче, скоріше схожа на густий соус, ніж на суп. Але консистенцію страви можна варіювати за смаком, просто підливаючи воду або бульйон.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибулина - 3-5 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 1 літр
- Біле вино - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Свіжа зелень - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Червоний гострий перець - За смаком
- Солоний огірок - 1 штука
1. На сковороду з товстим дном і високими бортами (можна взяти сотейник) налити трохи рослинного масла. Вимити, обсушити і нарізати яловичину. Викласти на сковороду і на сильному вогні обсмажити 3-4 хвилини.
2. Очистити і нарізати цибулини. Якщо хочете знати, як зробити солянку по-грузинськи, класичний рецепт неможливий без великої кількості цибулі.
3. Обсмажити трохи і додати борошно. Акуратно перемішати все.
4. Для аромату влити трохи білого грузинського вина.
5. Тепер можна відправити на сковороду томатну пасту, трохи гірчиці, зелень, сіль і спеції. Слід скасувати, що буде смачною і солянка по-грузинськи, класичний рецепт в домашніх умовах якої буде доповнений вашими улюбленими спеціями.
6. Влити бульйон і тушкувати на повільному вогні. Потрібно стежити, щоб рідина не випарувалася повністю, а при необхідності додати ще. Для 5-7 хвилин до готовності м'яса додати нарізані солоні огірки.
Подавати солянку можна як першу страву, так і як гарнір.
Подавати солянку можна як першу страву, так і як гарнір.