Солянка (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що зробити на обід? Відмінним варіантом стане ситна, навариста і смачна соляночка. Чудовий суп, нескладний в процесі і з сотнею різних варіацій рецепта. Рекомендую на замітку!
Поспішаю запропонувати вам класний варіант, як приготувати солянку (простий рецепт). Дуже зручно варити її після свята, коли в холодильнику можна знайти залишки м'ясних нарізок. Чим більше різних делікатесів ви використовуєте, тим більш насиченим буде смак готового блюда. Спробуйте!
- М'ясо - 1/2 кілограма (свинина або яловичина)
- М'ясні делікатеси - 1/2 кілограма (ковбаса, сосиски, копченості)
- Цибулина - 1 штука
- Огірок маринований - 3-4 штук(+ розсіл на смак)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Маслини або оливки - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Лимон і вершки - За смаком (для подачі)
1
Насамперед вимийте м'ясо і поставте варити бульйон. Після закипання додайте очищену цибулину, приберіть вогонь і млоїте до м'якості м'яса.
2
Готове м'ясо акуратно дістаньте з бульйону, остудіть трохи і подрібніть. Дрібно наріжте м'ясні делікатеси і копченості.
3
На сковороді розігрійте олію і обсмажте ковбаску і інші копченості пару хвилин.
4
Бульйон процідіть і знову поставте на вогонь. Викладіть в каструлю м'ясо і обсмажені делікатеси.
5
Наріжте кубиками або соломкою огірочки і теж трохи обсмажте. Додайте томатну пасту, акуратно перемішайте і викладіть все в бульйон.
6
Додати сіль, поперчіть, для пікантності влийте трохи розсолу.
7
Варіть на середньому вогні хвилин 10. Після можна викласти оливки (маслини) і через пару хвилин зняти з вогню. Накрийте солянку кришкою і дайте настоятися хвилин 20.
8
Перед подачею додайте порційно сметану і нарізану тонкими скибочками лимон. За бажанням можна додати зелень.
Смачного!
Смачного!