Бабка (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Картопляна бабка - це чудове ситне блюдо білоруської кухні. Класичний рецепт бабки - натерта картопля зі шкварками та цибулею, запечена в духовці. Я теж використовую цей простий рецепт.
Існують безліч рецептів бабки: з грибами, цибулею, м'ясом, привіт, а також з багатьма іншими продуктами. Сьогодні я розповім, як приготувати бабку (простий рецепт) з беконом і цибулею, використовуючи перевірений простий рецепт. Картопля по краях бабки стає хрустким, а середина зберігає свою креязик текстуру. А ложечка сметани прекрасно доповнить смак.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Бекон - 50 грам (або підкопчене сало)
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Крем - 2 Ст. Ложки
1
Почистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками. Беконпоріжте на дрібні шматочки.
2
На рослинному маслі обсмажити цибулю і бекон до золотистого кольору.
3
Поки цибуля і бекон обсмажуються, почистіть картоплю, промийте і натріть на крупній тертці і викладіть на друшляк, щоб стекла зайва волога.
4
Коли картопля стече, додайте в нього обсмажену цибулю з беконом, борошно, сметану і яйце. Посоліть і перемішайте все до однорідності.
5
Отриманий фарш складіть у форму для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів на 50 хвилин.