Рецепт РозЯзик бабка фото

РозЯзик бабка
(покроковий рецепт з фото)

Польська кухня
Тісто , Борошно , Яйця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 9-10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Рецепт всім відомої ромової баби, злегка видозмінений. Дріжджове тісто з курагою і родзинками просочується сиропом і помадкою. Виходить дуже хороший десерт, на радість дітям і дорослим!

Опис приготування:

Приготуйте бабу"Станіслав" в домашніх умовах і порадуйте діток смачненьким! Ромові баби готуються в кілька етапів. Для початку, з вечора, займіться тестом і спечіть бабок. Вранці приготуйте сироп і помадку, а також придумайте, чим прикрасити випічку. Гарного дня!

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 9 Ст. Ложок (в тісто-4 ст.Л., в сироп-2 ст.Л., д помадка-3 ст.Л.)
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок (в тісто-3 ст.Л., д помадка-2 ст.Л)
  • Яйця - 2 штуки
  • Дріжджі - 5 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів (в тісто-75 мл, д помадка-3 ст.Л.)
  • Яблучний сік - 3 Ст. Ложки
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Какао - порошок - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - За смаком
  • Чорнослив - За смаком
баба & Quot; Станіслав
Замішайте дріжджі, тепле молоко і борошно (100 грам), накрийте і поставте в тепло на 2-3 годину.
баба & Quot; Станіслав
Яйця змішайте з цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Збийте і додайте до приготовленої опарі.
баба & Quot; Станіслав
Потроху вводимо борошно і замішуємо тісто.
баба & Quot; Станіслав
Накрийте тісто і поставте в тепло ще на 1 час.
баба & Quot; Станіслав
Через годину вводимо в тісто промиті родзинки і порізану курагу. Розкачуємо тісто в довгу ковбаску, ріжемо шматочками і формуємо бабок в змазаних маслом формочках.
баба & Quot; Станіслав
Випікаємо 20 хвилин в духовці, температура 200 градусів.
баба & Quot; Станіслав
Перед покриттям сиропом, щоб не розмокнули, бабок потрібно трохи постояти. Краще їх залишити на ніч.
баба & Quot; Станіслав
Готуємо сироп. Цукор заливаємо соком і доводимо до кипіння, охолоджуємо і вливаємо коньяк. Занурюємо бабок в сироп для просочення.
баба & Quot; Станіслав
Готуємо помадка. Какао, молоко, цукор, розм'якшене вершкове масло перемішуємо і варимо до загустіння. Покриваємо помадкою випічку, зверху можна прикрасити часточками мандаринок. Смачного!

Схожі рецепти