РозЯзик бабка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт всім відомої ромової баби, злегка видозмінений. Дріжджове тісто з курагою і родзинками просочується сиропом і помадкою. Виходить дуже хороший десерт, на радість дітям і дорослим!
Приготуйте бабу "станіслав" в домашніх умовах і порадуйте діток смачненьким! Ромові баби готуються в кілька етапів. Для початку, з вечора, займіться тестом і спечіть бабок. Вранці приготуйте сироп і помадку, а також придумайте, чим прикрасити випічку. Гарного дня!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 9 Ст. Ложок (в тісто-4 ст.Л., в сироп-2 ст.Л., д помадка-3 ст.Л.)
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок (в тісто-3 ст.Л., д помадка-2 ст.Л)
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі - 5 грам
- Молоко - 100 мілілітрів (в тісто-75 мл, д помадка-3 ст.Л.)
- Яблучний сік - 3 Ст. Ложки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Какао - порошок - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - За смаком
- Чорнослив - За смаком
Накрийте тісто і поставте в тепло ще на 1 час.
Випікаємо 20 хвилин в духовці, температура 200 градусів.
Готуємо сироп. Цукор заливаємо соком і доводимо до кипіння, охолоджуємо і вливаємо коньяк. Занурюємо бабок в сироп для просочення.