РозЯзик бабка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 9-10
Час приготування: 10 г. 0 хв.
Рецепт всім відомої ромової баби, злегка видозмінений. Дріжджове тісто з курагою і родзинками просочується сиропом і помадкою. Виходить дуже хороший десерт, на радість дітям і дорослим!
Опис приготування:
Приготуйте бабу"Станіслав" в домашніх умовах і порадуйте діток смачненьким! Ромові баби готуються в кілька етапів. Для початку, з вечора, займіться тестом і спечіть бабок. Вранці приготуйте сироп і помадку, а також придумайте, чим прикрасити випічку. Гарного дня!
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 9 Ст. Ложок (в тісто-4 ст.Л., в сироп-2 ст.Л., д помадка-3 ст.Л.)
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок (в тісто-3 ст.Л., д помадка-2 ст.Л)
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі - 5 грам
- Молоко - 100 мілілітрів (в тісто-75 мл, д помадка-3 ст.Л.)
- Яблучний сік - 3 Ст. Ложки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Какао - порошок - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - За смаком
- Чорнослив - За смаком
Замішайте дріжджі, тепле молоко і борошно (100 грам), накрийте і поставте в тепло на 2-3 годину.
Яйця змішайте з цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Збийте і додайте до приготовленої опарі.
Потроху вводимо борошно і замішуємо тісто.
Накрийте тісто і поставте в тепло ще на 1 час.
Через годину вводимо в тісто промиті родзинки і порізану курагу. Розкачуємо тісто в довгу ковбаску, ріжемо шматочками і формуємо бабок в змазаних маслом формочках.
Випікаємо 20 хвилин в духовці, температура 200 градусів.
Перед покриттям сиропом, щоб не розмокнули, бабок потрібно трохи постояти. Краще їх залишити на ніч.
Готуємо сироп. Цукор заливаємо соком і доводимо до кипіння, охолоджуємо і вливаємо коньяк. Занурюємо бабок в сироп для просочення.
Готуємо помадка. Какао, молоко, цукор, розм'якшене вершкове масло перемішуємо і варимо до загустіння. Покриваємо помадкою випічку, зверху можна прикрасити часточками мандаринок. Смачного!