Бабка картопляна з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися? як приготувати картопляну бабку з м'ясом - блюдо білоруської кухні? Дотримуйтесь покроковому рецептом. Бабка - дуже ситне блюдо для сімейної вечері, яке оцінять всі любителі картоплі.
Молоко додається, щоб зробити блюдо ніжніше. Але можна також запросто обійтися і без нього, тут вже дивіться самі.
Подавати бабку потрібно в гарячому вигляді і обов'язково зі сметаною.
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Молоко - 200 мілілітрів
- Свинина з жиром - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Картопля очистіть. Натріть його на дрібній тертці. Сік, який буде залишатися, не сливайте. До картоплі додайте молоко і сіль, добре перемішайте.
М'ясо наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Нагрійте сковороду і викладіть туди м'ясо з цибулею. Масло додавати не потрібно, м'ясо дасть жир. Обсмажте все до золотистої скоринки.
Зажарку з сковороди разом з утворився жиром викладіть до натертого картоплі. Все добре перемішайте. За смаком додайте чорний перець.
Форму для запікання змастіть жиром або рослинним маслом. Викладіть масу в форму і поставте в духовку, розігріту до 150 градусів. Запікайте близько години або більше. Час приготування залежить від форми для запікання і потужності духовки. Перевірити готовність страви можна за допомогою сірника.