Рецепт Бабка картопляна з м'ясом фото

Бабка картопляна з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі, Картопля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бабка

Хочете дізнатися? як приготувати картопляну бабку з м'ясом - блюдо білоруської кухні? Дотримуйтесь покроковому рецептом. Бабка - дуже ситне блюдо для сімейної вечері, яке оцінять всі любителі картоплі.

Молоко додається, щоб зробити блюдо ніжніше. Але можна також запросто обійтися і без нього, тут вже дивіться самі.

Подавати бабку потрібно в гарячому вигляді і обов'язково зі сметаною.

  • Картопля - 1, 5 кілограма
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Свинина з жиром - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
бабка картопляна з м'ясом - фото крок 1
Картопля очистіть. Натріть його на дрібній тертці. Сік, який буде залишатися, не сливайте. До картоплі додайте молоко і сіль, добре перемішайте.
бабка картопляна з м'ясом - фото крок 2
М'ясо наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Нагрійте сковороду і викладіть туди м'ясо з цибулею. Масло додавати не потрібно, м'ясо дасть жир. Обсмажте все до золотистої скоринки.
бабка картопляна з м'ясом - фото крок 3
Зажарку з сковороди разом з утворився жиром викладіть до натертого картоплі. Все добре перемішайте. За смаком додайте чорний перець.
бабка картопляна з м'ясом - фото крок 4
Форму для запікання змастіть жиром або рослинним маслом. Викладіть масу в форму і поставте в духовку, розігріту до 150 градусів. Запікайте близько години або більше. Час приготування залежить від форми для запікання і потужності духовки. Перевірити готовність страви можна за допомогою сірника.

Схожі рецепти