Рецепт Картопляна бабка з грибами фото

Картопляна бабка з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі, Картопля, Гриби, Опеньки
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бабка

Хочу показати як приготувати картопляну бабку з грибами, простий варіант одного з найсмачніших страв білоруської кухні. Картопляна бабка - це ситна вечеря для всієї вашої сім'ї і гостей.

Для цього рецепта картопля потрібно натирати на крупній тертці, це значно економить сили і час, які витрачаються на приготування.

Олія, яке залишилося від обсмажування цибулі і грибів, не виливайте, а надішліть до картоплі, щоб бабка була соковитіше і жирніше.

Подавати цю страву можна зі свіжою сметаною і зеленню.

  • Сало - 120 грам (можна з м'ясними прошарками)
  • Картопля - 6-8 штук
  • Опеньки - 20-25 штук
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем - 5 Ст. Ложок
  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 1 штука
картопляна бабка з грибами - фото крок 1
Наріжте цибулю півкільцями. Опеньки обмийте. Якщо ви використовуєте заморожені опеньки, то їх потрібно розморозити під холодною водою. У сковороді розігрійте кілька ложок рослинного масла і обсмажте цибулю з грибами до золотистої скоринки. Сало, нарізане дрібними кубиками, теж можна обсмажити або просто потім змішати з картоплею.
картопляна бабка з грибами - фото крок 2
Бульби картоплі очистіть і натріть на крупній тертці. Туди ж викладіть гриби з цибулею, борошно, курине яйце. Посоліть і поперчіть за смаком. Все добре перемішайте.
картопляна бабка з грибами - фото крок 3
Форму, в якій будете запікати бабку, змастіть рослинною олією або топленим жиром. В оригінальному рецепті форма змащується жиром. Накрийте форму фольгою і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 40 хвилин.
картопляна бабка з грибами - фото крок 4
Через 40 хвилин форму дістаньте і зніміть фольгу. Намажте верхівку бабки сметаною. Тепер поверніть форму в духовку і запікайте ще 15 хвилин. Коли бабця покриється скоринкою, дістаньте її, розріжте і подавайте.

Схожі рецепти