Картопляна бабка з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати як приготувати картопляну бабку з грибами, простий варіант одного з найсмачніших страв білоруської кухні. Картопляна бабка - це ситна вечеря для всієї вашої сім'ї і гостей.
Для цього рецепта картопля потрібно натирати на крупній тертці, це значно економить сили і час, які витрачаються на приготування.
Олія, яке залишилося від обсмажування цибулі і грибів, не виливайте, а надішліть до картоплі, щоб бабка була соковитіше і жирніше.
Подавати цю страву можна зі свіжою сметаною і зеленню.
- Сало - 120 грам (можна з м'ясними прошарками)
- Картопля - 6-8 штук
- Опеньки - 20-25 штук
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 5 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
Наріжте цибулю півкільцями. Опеньки обмийте. Якщо ви використовуєте заморожені опеньки, то їх потрібно розморозити під холодною водою. У сковороді розігрійте кілька ложок рослинного масла і обсмажте цибулю з грибами до золотистої скоринки. Сало, нарізане дрібними кубиками, теж можна обсмажити або просто потім змішати з картоплею.
Бульби картоплі очистіть і натріть на крупній тертці. Туди ж викладіть гриби з цибулею, борошно, курине яйце. Посоліть і поперчіть за смаком. Все добре перемішайте.
Форму, в якій будете запікати бабку, змастіть рослинною олією або топленим жиром. В оригінальному рецепті форма змащується жиром. Накрийте форму фольгою і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 40 хвилин.
Через 40 хвилин форму дістаньте і зніміть фольгу. Намажте верхівку бабки сметаною. Тепер поверніть форму в духовку і запікайте ще 15 хвилин. Коли бабця покриється скоринкою, дістаньте її, розріжте і подавайте.