Бабка з макаронів
(покроковий рецепт з фото)
Бентон Allban - так в перекладі з молдавського звучить "бабка з макаронів" . Іншими словами, це звичайна запіканка з макаронних виробів (ріжки, спіралі, черепашки тощо). Даний рецепт - класичний.
Бабка з макаронів - дуже смачна запіканка, яка вважається максимально простим і доступним блюдом. Готувати її можна з будь-якими добавками: це можуть бути і курка, і фарш, і овочі, і навіть морепродукти. Додавайте начинку на ваш смак, а концепцію рецептури не міняйте.
- Макарони - 500 грам
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 1 склянок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сир - 150 грам
- Сіль - За смаком
1. Таку запіканку дуже люблять студенти. Вона дуже проста і ситна. Готується бабка з макаронів на основі макаронних виробів, які заливаються сметанним соусом.
2. Відварюємо макарони до напівготовності в підсоленій воді. Після цього відкидаємо їх на друшляк.
3. Натираємо сир на середній терці.
4. Змішуємо сметану з яйцями, це буде наша заливка.
5. У збиту масу додаємо натертий сир, все перемішуємо.
6. В макарони тим часом додаємо кілька столових ложок рослинного масла, акуратно їх перемішуємо.
7. Викладаємо макарони в ємність для запікання, додаємо нашу заливку і білкову піну (робиться з 1-2 яєць). Все рівномірно розподіляємо і відправляємо запікатися.
8. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Після чого наша запіканка готова!