Рецепт Бабка на сковороді фото

Бабка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Овочі, Картопля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Пропоную приготувати бабку на сковороді - смачне білоруське блюдо з картоплі. Інгредієнти прості і доступні, знайдуться в кожному будинку.

Можна сказати, що картопляна бабка - це винахід для ледачих. Якщо сім'я вимагає дерунів, а возитися з ними часу немає, то цей варіант якраз для вас. Готується дуже просто, швидко, а виходить і ситно, і смачно! М'ясо можна використовувати будь-який, а так само замінити його на сало, грудинку или бекон.

  • Картопля - 1 кілограм(10 штук)
  • Цибуля - 1 штука
  • М'ясо - 150 грам (у мене свинина)
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сир - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
бабка на сковороді - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
бабка на сковороді - фото крок 2
На рослинному маслі обсмажте нарізану кубиками цибулю і нарізане м'ясо до рум'яного кольору. В кінці додайте сіль і спеції за смаком.
бабка на сковороді - фото крок 3
Картопля натріть на середній терці і відіжміть сік.
бабка на сковороді - фото крок 4
Додайте обсмажене з цибулею м'ясо, яйце, борошно, подрібнений часник, сіль і перець за смаком.
бабка на сковороді - фото крок 5
Все добре перемішайте.
бабка на сковороді - фото крок 6
Сковороду змажте маслом і викладіть картопляну масу рівним шаром. Накрийте кришкою і смажте на середньому вогні, поки низ не підрум'яниться (10-15 хвилин).
бабка на сковороді - фото крок 7
Потім акуратно за допомогою тарілки переверніть.
бабка на сковороді - фото крок 8
Посипте тертим сиром, знову накрийте кришкою і вже на повільному вогні доведіть блюдо до повної готовності. Піде приблизно 15-25 хвилин.
бабка на сковороді - фото крок 9
Бабка на сковороді готова. Подаємо страву з овочами, свіжою зеленню або сметанним соусом. Смачного!

Схожі рецепти