Бабка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати бабку на сковороді - смачне білоруське блюдо з картоплі. Інгредієнти прості і доступні, знайдуться в кожному будинку.
Можна сказати, що картопляна бабка - це винахід для ледачих. Якщо сім'я вимагає дерунів, а возитися з ними часу немає, то цей варіант якраз для вас. Готується дуже просто, швидко, а виходить і ситно, і смачно! М'ясо можна використовувати будь-який, а так само замінити його на сало, грудинку или бекон.
- Картопля - 1 кілограм(10 штук)
- Цибуля - 1 штука
- М'ясо - 150 грам (у мене свинина)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сир - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
На рослинному маслі обсмажте нарізану кубиками цибулю і нарізане м'ясо до рум'яного кольору. В кінці додайте сіль і спеції за смаком.
Картопля натріть на середній терці і відіжміть сік.
Додайте обсмажене з цибулею м'ясо, яйце, борошно, подрібнений часник, сіль і перець за смаком.
Все добре перемішайте.
Сковороду змажте маслом і викладіть картопляну масу рівним шаром. Накрийте кришкою і смажте на середньому вогні, поки низ не підрум'яниться (10-15 хвилин).
Потім акуратно за допомогою тарілки переверніть.
Посипте тертим сиром, знову накрийте кришкою і вже на повільному вогні доведіть блюдо до повної готовності. Піде приблизно 15-25 хвилин.
Бабка на сковороді готова. Подаємо страву з овочами, свіжою зеленню або сметанним соусом. Смачного!