Спрагу
(покроковий рецепт з фото)
"сусамир" - традиційне блюдо Таджицької і Киргизької кухні. Ця страва з печінки дуже швидко і просто готується. Заходьте і я покажу Вам, як приготувати "сусамир" і незвично подати печінку.
Страви з печінки багато хто не люблять, але печінку в такому вигляді сподобається навіть самим вибагливим їдоках. Готується дуже швидко і просто! Можна подати як закуску, а можна і як самостійне блюдо. Ніжні шматочки печінки в вершково-сирному соусі - просто пальчики оближеш!
- Печінка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Крем - 200 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
- Сир - 80 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Лук наріжте, обсмажте до прозорості з додаванням олії.
Додайте нарізану на невеликі шматочки печінку і обсмажте 5-7 хвилин.
Додати сіль, поперчіть і викладіть в порційні горщики.
Сметану розведіть в 2х столових ложках води, додайте борошно. Прогрійте на невеликому вогні, добре перемішайте.
Залийте печінку сметанним соусом і посипте тертим сиром.
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-25 хвилин до золотистої скоринки. При подачі посипте зеленою цибулею.