Рецепт Спрагу фото

Спрагу
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Киргизька кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Молочні продукти, Печінка, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Печеня

"сусамир" - традиційне блюдо Таджицької і Киргизької кухні. Ця страва з печінки дуже швидко і просто готується. Заходьте і я покажу Вам, як приготувати "сусамир" і незвично подати печінку.

Страви з печінки багато хто не люблять, але печінку в такому вигляді сподобається навіть самим вибагливим їдоках. Готується дуже швидко і просто! Можна подати як закуску, а можна і як самостійне блюдо. Ніжні шматочки печінки в вершково-сирному соусі - просто пальчики оближеш!

  • Печінка - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сир - 80 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
спрагу - фото крок 1
Лук наріжте, обсмажте до прозорості з додаванням олії.
спрагу - фото крок 2
Додайте нарізану на невеликі шматочки печінку і обсмажте 5-7 хвилин.
спрагу - фото крок 3
Додати сіль, поперчіть і викладіть в порційні горщики.
спрагу - фото крок 4
Сметану розведіть в 2х столових ложках води, додайте борошно. Прогрійте на невеликому вогні, добре перемішайте.
спрагу - фото крок 5
Залийте печінку сметанним соусом і посипте тертим сиром.
спрагу - фото крок 6
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-25 хвилин до золотистої скоринки. При подачі посипте зеленою цибулею.

Схожі рецепти