Соус каррі
(покроковий рецепт з фото)
Соус каррі - відмінне доповнення до будь-яких м'ясних страв, будь то баранина або курка. Цей соус прийшов до нас зі Сходу і отримав величезну популярність завдяки яскравому і незабутньому аромату.
На Сході без соусу каррі обходиться мало яке блюдо, його подають з м'ясними стравами, додають в густі супи і овочеві страви, з ним готують рис і навіть безалкогольні напої. Основою соусу є приправа карі, яка має в своєму складі більше 10 інгредієнтів, це і червоний перець, і кардамон, і часник, і мускатний горіх, і паприки, і кришки, гірчичний, імбир, гвоздика. Здавалося б, поєднання вбивче, але аромат приправи просто чарівний. Що сказати, на Сході знають толк в прянощах. Рецептів, як приготувати соус каррі з однойменної приправою, існує багато, але основними інгредієнтами є цибуля, часник і зелене яблуко, змішані з приправою карі і бульйоном, які уварюються на повільному вогні. У соус також іноді додають гірчицю, морква та інші інгредієнти, які додають ті чи інші нотки смаку. Я пропоную один з найпростіших і в той же час дуже популярний рецепт приготування соусу каррі.
- Суха приправа "каррі" - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Яблуко зелене - 2 штуки
- Бульйон курячий - 0, 5 L
- Сіль - 0, 5 чайних ложки