Рецепт Соус каррі фото

Соус каррі
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , Для птахів , До м'яса
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 хв.

Соус каррі - відмінне доповнення до будь-яких м'ясних страв, будь то баранина або курка. Цей соус прийшов до нас зі Сходу і отримав величезну популярність завдяки яскравому і незабутньому аромату.

Опис приготування:

На Сході без соусу каррі обходиться мало яке блюдо, його подають з м'ясними стравами, додають в густі супи і овочеві страви, з ним готують рис і навіть безалкогольні напої. Основою соусу є приправа карі, яка має в своєму складі більше 10 інгредієнтів, це і червоний перець, і кардамон, і часник, і мускатний горіх, і паприки, і кришки, гірчичний, імбир, гвоздика. Здавалося б, поєднання вбивче, але аромат приправи просто чарівний. Що сказати, на Сході знають толк в прянощах. Рецептів, як приготувати соус каррі з однойменної приправою, існує багато, але основними інгредієнтами є цибуля, часник і зелене яблуко, змішані з приправою карі і бульйоном, які уварюються на повільному вогні. У соус також іноді додають гірчицю, морква та інші інгредієнти, які додають ті чи інші нотки смаку. Я пропоную один з найпростіших і в той же час дуже популярний рецепт приготування соусу каррі.

  • Суха приправа"Каррі" - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Яблуко зелене - 2 штуки
  • Бульйон курячий - 0, 5 L
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
соус каррі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цибулю і часник очистіть і промийте.
соус каррі - фото крок 2
Яблуко натріть на дрібній тертці, цибуля і часник поріжте як можна дрібніше.
соус каррі - фото крок 3
Вершкове масло розтопіть в сотейнику.
соус каррі - фото крок 4
Викладіть в сотейник лук і часник, дайте їм гарненько прогрітися і додайте яблуко. Перемішайте і готуйте на повільному вогні пару хвилин.
соус каррі - фото крок 5
Всипте сіль і приправу «Каррі», перемішайте і дайте всім інгредієнтам насититися її ароматом.
соус каррі - фото крок 6
Влийте половину курячого бульйону і тушкуйте на повільному вогні, у міру википання рідини доливайте бульйон. Але не побагато, щоб готовий соус вийшов не надто рідким. Гасіть соус приблизно 30-40 хвилин.
соус каррі - фото крок 7
Подрібніть соус за допомогою блендера до однорідного стану. Цибулю і часник будуть настільки м'якими, що пюрировать їх буде зовсім нескладно.
соус каррі - фото крок 8
Соус каррі готовий. Подавайте з ніжним м'ясом і куркою. А ще цей соус чудово підійде до холодцю, ставши гідним конкурентом гірчиці.

Схожі рецепти