Яловичина з апельсином і каррі
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане поєднання яловичини з соковитими апельсинами - це свято для будь-якого гурмана. А каррі додасть пікантності! Рекомендую всім рецепт приготування яловичини з апельсином і каррі.
Так як яловичину ми будемо не тільки запікати, але і обсмажувати, раджу взяти молоде, а не старе м'ясо. Для приготування такої страви також знадобляться два стиглих апельсина, каррі, а також сіль, перець і будь-які інші спеції на ваш смак.
- Яловичина - 500 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Каррі - 1 Чайна ложка
Яловичину промийте, обсушити і порізати довгастими шматочками. Посипте каррі, додайте інші спеції.
Видавіть сік з апельсинів, додайте в м'ясо. Половинку апельсина залиште. Додайте оливкову олію, перемішайте.
Залиште маринуватися години на 3. Потім спочатку обсмажте м'ясо в невеликій кількості масла, а потім влийте маринад і проваріть на сковороді разом з м'ясом хвилини 3.
Потім перекладіть м'ясо в форму для запікання, наріжте шматочками залишився апельсин, викладіть зверху. Злегка посоліть і поперчіть. Додайте 100 мл. Кип'яченої води.
Надішліть запікатися в попередньо розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 30 або 40.
Готову яловичину з апельсинами і каррі подавайте з рисом або картоплею. Свіжі овочі теж відмінно підійдуть. Смачного!