Рецепт Соус з каррі фото

Соус з каррі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби , Соус сирний
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 хв.

Соус з каррі ідеально підходить до білого, червоного м'яса і до риби - просто універсальний соус. Готується швидко і просто, в холодильнику зберігається 1-2 дня, накритий харчовою плівкою.

Опис приготування:

За цим рецептом вийде 250 мл соусу. Можна використовувати приправу каррі з гострим або солодким смаком. Молоко можна замінити бульйоном або водою і перед додаванням каррі ви можете обсмажити дрібно нарізану цибулю або цибулю-шалот.

  • Приправа каррі - 4 чайних ложки
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
соус з каррі - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти.
соус з каррі - фото крок 2
2. Вершкове масло розтопіть на сковороді на повільному вогні.
соус з каррі - фото крок 3
3. Додайте приправу каррі і борошно.
соус з каррі - фото крок 4
4. Швидко перемішайте шпателем і зніміть з плити, щоб мука не пригоріла.
соус з каррі - фото крок 5
5. Додайте молоко і дрібку солі, поставте суміш знову на середній вогонь і, перемішуючи, доведіть до кипіння і зніміть з плити. Соус охолодіть до кімнатної температури і пам'ятайте, що при охолодженні всякий соус стає густішим. Корисний і ароматний соус з каррі готовий.

Схожі рецепти