Соус з каррі
(покроковий рецепт з фото)
Соус з каррі ідеально підходить до білого, червоного м'яса і до риби - просто універсальний соус. Готується швидко і просто, в холодильнику зберігається 1-2 дня, накритий харчовою плівкою.
За цим рецептом вийде 250 мл соусу. Можна використовувати приправу каррі з гострим або солодким смаком. Молоко можна замінити бульйоном або водою і перед додаванням каррі ви можете обсмажити дрібно нарізану цибулю або цибулю-шалот.
- Приправа каррі - 4 чайних ложки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Підготуйте всі інгредієнти.
2. Вершкове масло розтопіть на сковороді на повільному вогні.
3. Додайте приправу каррі і борошно.
4. Швидко перемішайте шпателем і зніміть з плити, щоб мука не пригоріла.
5. Додайте молоко і дрібку солі, поставте суміш знову на середній вогонь і, перемішуючи, доведіть до кипіння і зніміть з плити. Соус охолодіть до кімнатної температури і пам'ятайте, що при охолодженні всякий соус стає густішим. Корисний і ароматний соус з каррі готовий.