Рецепт Баранина каррі фото

Баранина каррі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Каррі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Баранина каррі - страва, відрізняється тим, що готується воно з безліччю спецій. Від того і смак м'яса виходить цікавим і приємним. Розповідаю і показую фотками, як приготувати баранину карі!

Опис приготування:

Баранина каррі - відмінне частування для гостей. Вона ситна, смачна і подається зі своїм соусом. Добре йде з картопляним пюре. Ви також можете подати її з цільної вареною картоплею чи просто ситним салатом. Наприклад, з олів'є або крабовим. Я готую цю страву у вихідні, так як на неї йде дві години. Але виходить вона чудово!

  • Баранина - 1 кілограм (візьміть баранячу шийку, її м'ясо завжди м'якше.)
  • Цибуля - 2 штуки (цибулини середньої величини.)
  • Мелений імбир - 1 Чайна ложка
  • Часник - 8 зубчиків
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Кардамон - 1 Ст. Ложка
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка (якщо у вас є кориця в паличках, то використовуйте одну паличку.)
  • Мелена гвоздика - 1, 5 чайних ложки
  • Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 2 чайних ложки
  • Перецьь чилі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1 Чайна ложка
  • Томатний соус - 250-300 мілілітрів (можете використовувати томатну пасту.)
  • Помідори - 3-4 штук (в нарізаному вигляді їх повинно вийти 250-300 грам.)
  • Braai - 1 Склянка
баранина каррі - фото крок 1
Підготуйте баранину. Наріжте її однаковими невеликими шматочками.
баранина каррі - фото крок 2
Змішайте спеції: кардамон, корицю, гвоздику, koriandr, кмин, перець чилі, сіль, перець. Відкладіть мисочку. Потім нарубати дрібно цибулю, видавіть в нього часник, додайте імбиру, влийте воду, все перемішайте.
баранина каррі - фото крок 3
Розтопіть на сковороді з високими стінками вершкове масло. Викладіть в неї м'ясо. Підсмажте рівномірно кожен шматочок з обох сторін.
баранина каррі - фото крок 4
Коли м'ясо змінило свій колір, викладіть в нього рідку суміш і спеції. Перемішайте.
баранина каррі - фото крок 5
Тушкуйте м'ясо зі спеціями і цибулею п'ять хвилин.
баранина каррі - фото крок 6
Дрібно порубати помідори. Додайте їх в м'ясо, разом з томатним соусом (або пастою). Перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно півтори години.
баранина каррі - фото крок 7
Через півтори години спробуйте м'ясо виделкою. Якщо воно все ще жорстке, накрийте кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин. Ваше блюдо готово!

Схожі рецепти