Баранина каррі
(покроковий рецепт з фото)
Баранина каррі - страва, відрізняється тим, що готується воно з безліччю спецій. Від того і смак м'яса виходить цікавим і приємним. Розповідаю і показую фотками, як приготувати баранину карі!
Баранина каррі - відмінне частування для гостей. Вона ситна, смачна і подається зі своїм соусом. Добре йде з картопляним пюре. Ви також можете подати її з цільної вареною картоплею чи просто ситним салатом. Наприклад, з олів'є або крабовим. Я готую цю страву у вихідні, так як на неї йде дві години. Але виходить вона чудово!
- Баранина - 1 кілограм (візьміть баранячу шийку, її м'ясо завжди м'якше.)
- Цибуля - 2 штуки (цибулини середньої величини.)
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Часник - 8 зубчиків
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Кардамон - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка (якщо у вас є кориця в паличках, то використовуйте одну паличку.)
- Мелена гвоздика - 1, 5 чайних ложки
- Мелений коріандр - 1 Чайна ложка
- Кмин - 2 чайних ложки
- Перецьь чилі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
- Томатний соус - 250-300 мілілітрів (можете використовувати томатну пасту.)
- Помідори - 3-4 штук (в нарізаному вигляді їх повинно вийти 250-300 грам.)
- Braai - 1 Склянка
Підготуйте баранину. Наріжте її однаковими невеликими шматочками.
Змішайте спеції: кардамон, корицю, гвоздику, koriandr, кмин, перець чилі, сіль, перець. Відкладіть мисочку. Потім нарубати дрібно цибулю, видавіть в нього часник, додайте імбиру, влийте воду, все перемішайте.
Розтопіть на сковороді з високими стінками вершкове масло. Викладіть в неї м'ясо. Підсмажте рівномірно кожен шматочок з обох сторін.
Коли м'ясо змінило свій колір, викладіть в нього рідку суміш і спеції. Перемішайте.
Тушкуйте м'ясо зі спеціями і цибулею п'ять хвилин.
Дрібно порубати помідори. Додайте їх в м'ясо, разом з томатним соусом (або пастою). Перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно півтори години.
Через півтори години спробуйте м'ясо виделкою. Якщо воно все ще жорстке, накрийте кришкою і тушкуйте ще 30 хвилин. Ваше блюдо готово!