Індійське каррі
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування
, Вегетаріанське харчування
, Низькокалорійні
, Пісні страви
, Рецепти для схуднення
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Якщо ви любите ароматні, пряні, гострі страви, тоді неодмінно погляньте на цей класний спосіб, як приготувати індійське каррі. Насичений смак точно нікого не залишить байдужим. Раджу!
Опис приготування:
Перед вами один варіант каррі, а їх може бути безліч. Крім м'яса або курки ви можете таким чином приготувати креветки, овочі, квасоля. Спеції та кокосове молоко - це те, що надає страві особливого смаку. Якщо ж молоко не вдалося знайти, можна спробувати замінити його натуральний йогуртом і овочевим бульйоном. Подавайте до столу каррі з рисом.
- Цибулина - 2 штуки
- Голівка часнику - 1 штука
- Корінь імбиру - 1 штука(5 см)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Ароматні насіння - 1 Ст. Ложка(koriandr, гірчичний, куркума, асафетида, пажитник)
- Спеції - За смаком (каррі, кардамон, каєнський перець, обкладинка, куркума)
- Гострий перець - За смаком
- М'ясо або курка - 500 грам
- Ferry Масала - 1 Чайна ложка
- Кокосова олія - 500 мілілітрів
1. Очистіть і подрібніть цибулю, часник і імбир.
2. На сковороду налийте трохи олії і розігрійте.
3. Викладіть ароматні насіння в олію і обсмажте секунд 30-40, помішуючи.
4. Додайте цибулю і смажте ще 3-4 хвилини.
5. Слідом відправте часник і імбир.
6. Всипте спеції, перемішайте, смажте ще хвилинку.
7. Викладіть гострий перець. Що, каррі - досить гостре блюдо!
8. Додайте ще трохи олії і викладіть м'ясо (курку, креветки). Обсмажте на середньому вогні хвилин 10 до рум'яності з усіх боків.
9. Влийте трохи води (це актуально для м'яса, з куркою та креветками можна не додавати! ). Додайте гарам масала, приберіть вогонь до мінімуму після закипання і млоїте під кришкою близько 40-50 хвилин.
10. Додайте кокосове молоко, акуратно перемішайте і доведіть м'ясо до повної готовності.
Подавайте індійське каррі гарячим з відвареним рисом.
Смачного!
Подавайте індійське каррі гарячим з відвареним рисом.
Смачного!