Індійське каррі
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Якщо ви любите ароматні, пряні, гострі страви, тоді неодмінно погляньте на цей класний спосіб, як приготувати індійське каррі. Насичений смак точно нікого не залишить байдужим. Раджу!
Перед вами один варіант каррі, а їх може бути безліч. Крім м'яса або курки ви можете таким чином приготувати креветки, овочі, квасоля. Спеції та кокосове молоко - це те, що надає страві особливого смаку. Якщо ж молоко не вдалося знайти, можна спробувати замінити його натуральний йогуртом і овочевим бульйоном. Подавайте до столу каррі з рисом.
- Цибулина - 2 штуки
- Голівка часнику - 1 штука
- Корінь імбиру - 1 штука(5 см)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Ароматні насіння - 1 Ст. Ложка(koriandr, гірчичний, куркума, асафетида, пажитник)
- Спеції - За смаком (каррі, кардамон, каєнський перець, обкладинка, куркума)
- Гострий перець - За смаком
- М'ясо або курка - 500 грам
- Ferry Масала - 1 Чайна ложка
- Кокосова олія - 500 мілілітрів
1. Очистіть і подрібніть цибулю, часник і імбир.
2. На сковороду налийте трохи олії і розігрійте.
3. Викладіть ароматні насіння в олію і обсмажте секунд 30-40, помішуючи.
4. Додайте цибулю і смажте ще 3-4 хвилини.
5. Слідом відправте часник і імбир.
6. Всипте спеції, перемішайте, смажте ще хвилинку.
7. Викладіть гострий перець. Що, каррі - досить гостре блюдо!
8. Додайте ще трохи олії і викладіть м'ясо (курку, креветки). Обсмажте на середньому вогні хвилин 10 до рум'яності з усіх боків.
9. Влийте трохи води (це актуально для м'яса, з куркою та креветками можна не додавати! ). Додайте гарам масала, приберіть вогонь до мінімуму після закипання і млоїте під кришкою близько 40-50 хвилин.
10. Додайте кокосове молоко, акуратно перемішайте і доведіть м'ясо до повної готовності.
Подавайте індійське каррі гарячим з відвареним рисом.
Смачного!
Подавайте індійське каррі гарячим з відвареним рисом.
Смачного!