Рецепт Індійське каррі фото

Індійське каррі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гостре , Каррі
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви любите ароматні, пряні, гострі страви, тоді неодмінно погляньте на цей класний спосіб, як приготувати індійське каррі. Насичений смак точно нікого не залишить байдужим. Раджу!

Опис приготування:

Перед вами один варіант каррі, а їх може бути безліч. Крім м'яса або курки ви можете таким чином приготувати креветки, овочі, квасоля. Спеції та кокосове молоко - це те, що надає страві особливого смаку. Якщо ж молоко не вдалося знайти, можна спробувати замінити його натуральний йогуртом і овочевим бульйоном. Подавайте до столу каррі з рисом.

  • Цибулина - 2 штуки
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Корінь імбиру - 1 штука(5 см)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Ароматні насіння - 1 Ст. Ложка(koriandr, гірчичний, куркума, асафетида, пажитник)
  • Спеції - За смаком (каррі, кардамон, каєнський перець, обкладинка, куркума)
  • Гострий перець - За смаком
  • М'ясо або курка - 500 грам
  • Ferry Масала - 1 Чайна ложка
  • Кокосова олія - 500 мілілітрів
індійське каррі - фото крок 1
1. Очистіть і подрібніть цибулю, часник і імбир.
індійське каррі - фото крок 2
2. На сковороду налийте трохи олії і розігрійте.
індійське каррі - фото крок 3
3. Викладіть ароматні насіння в олію і обсмажте секунд 30-40, помішуючи.
індійське каррі - фото крок 4
4. Додайте цибулю і смажте ще 3-4 хвилини.
індійське каррі - фото крок 5
5. Слідом відправте часник і імбир.
індійське каррі - фото крок 6
6. Всипте спеції, перемішайте, смажте ще хвилинку.
індійське каррі - фото крок 7
7. Викладіть гострий перець. Що, каррі - досить гостре блюдо!
індійське каррі - фото крок 8
8. Додайте ще трохи олії і викладіть м'ясо (курку, креветки). Обсмажте на середньому вогні хвилин 10 до рум'яності з усіх боків.
індійське каррі - фото крок 9
9. Влийте трохи води (це актуально для м'яса, з куркою та креветками можна не додавати! ). Додайте гарам масала, приберіть вогонь до мінімуму після закипання і млоїте під кришкою близько 40-50 хвилин.
індійське каррі - фото крок 10
10. Додайте кокосове молоко, акуратно перемішайте і доведіть м'ясо до повної готовності.
Подавайте індійське каррі гарячим з відвареним рисом.
Смачного!

Схожі рецепти