Індійське пісочне печиво «Nanxatai»
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Таке печиво з індійської кухні тане в роті. Немає нічого складного в приготуванні або в підборі інгредієнтів. Ділюся рецептом!
Секрет розсипчастості і м'якості печива в вершковому маслі, тому ні в якому разі не зменшуйте його кількості. Печиво можна прикрасити цукровою пудрою, меленими горіхами. Подавайте їх не відразу, а по тому 15-30 хвилин після запікання.
- Борошно - 1, 25 склянки
- Манна крупа - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 170 грам
- Цукор - 1, 5 склянки(+1 солов'я ложка)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Fistashki - 2 чайних ложки
- Кардамон - 1/4 чайних ложки
1. Змішайте борошно, манну крупу, цукор і ванільний екстракт в великій мисці або в чаші міксера. Додайте трохи розтануло (м'яке) олія.
2. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
3. Вимішуйте масу до отримання м'якого тіста.
4. Сформуйте з тіста кілька ковбасок, загорніть їх в пергамент і покладіть в холодильник на 45 хвилин.
5. По закінченню 45 хвилин дістаньте тісто і розкачайте в товстий коло.
6. Візьміть вирубку (можна використовувати широку чарку) і виріжте печива.
7. Підрівняйте пальцем боку печива. Викладіть їх на деко.
8. Використовуючи ніж зробіть хрестоподібні надрізи на всіх печива.
9. Посипте все печива кардамоном.
10. Помістіть деко з печивом в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 15 хвилин. Надрізи у вигляді хрестів повинні розкритися.
11. Вийміть деко з духовки, остудіть печиво.
12. При знятті печива з дека, воно буде ще м'яким, але не турбуйтеся, так і має бути. Через 15-20 хвилин воно затвердіє.
13. Посипте печиво дрібно нарізаними фісташками і насолоджуйтеся.