Соус для курчати тютюну
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і рум'яний курча стане ще смачніше, якщо ви подасте його не тільки з зеленню, а й соусом. А як приготувати ароматний соус для курчати табака ви дізнаєтеся з цього простого легкого рецепта.
Курчати тютюну прийнято подавати до столу зі смачними соусами, аджикою і з зеленню. Правильний соус підкреслить смак основного блюда і додасть йому соковитості і нових ароматів. Пропоную вам два варіанти соусів до курчати - томатний і сметанний. Обидва вони приготовлені з часником і з ароматною зеленню. Оскільки готувалися соуси в зиязикай час, трави використовувалися сушені і тому сосу потрібен час, щоб він настоявся і трави розкрили свій аромат.
- Томатна паста - 150 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (ділимо на два соуси порівну)
- Часник - 6 зубчиків (на два соуси порівну)
- Базилік сухий - 3 чайних ложки (на два соуси порівну)
- Орегано - 1 Чайна ложка (на два соуси порівну)
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка (на два соуси порівну)
- Соус табаско - 4-5 капель
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Крем - 250 грам
Розмішуємо томатну пасту з водою до потрібної вам консистенції. Додаємо цукор, сіль, майонез, соус табаско, орегано, мелений перець і базилік. Сюди ж додамо подрібнений часник.
Ретельно розмішуємо і отримуємо соус. Його обов'язково ставимо в холодильник на 2-3 годину, нехай настоїться.
І готуємо ще один соус. Змішаємо сметану з сіллю, перцем, травами і часником. І теж відправимо соус в холодильник.
І ось до смачного курчати подаємо обидва соусу.