Маринад для курчати табака
(покроковий рецепт з фото)
На святковому столі курча тютюну завжди виглядає дуже красиво і апетитно, хоча таке блюдо можна приготувати навіть на звичайний обід або вечерю, головне - це підібрати для нього відповідний маринад.
Курчати тютюну кожна господиня робить по-своєму і додає в маринад для нього ті спеції, які їй подобаються. А я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом приготування маринаду для курчати тютюну, з яким я останнім часом і роблю це блюдо. Насправді не так давно знайшла цей рецепт в одній кулінарній книзі і він мені так сподобався своєю простотою і відмінним смаком, що тепер використовую тільки його. Так що якщо ви вирішили порадувати своїх рідних або гостей смачним м'яском птиці, я із задоволенням поділюся з вами цим простим рецептом маринаду для курчати тютюну, сподіваюся, що він вам сподобається.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль сванська - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (чебрець і сумах)
Отже, для початку висипаємо в ступку сванські сіль.
Кунжут викладаємо на суху сковороду і гарненько його прогреваем, потім також висипаємо в ступку.
Тепер додаємо чебрець і сумах.
Перетираємо все до однорідного стану.
Додаємо до спецій ложку м'якого вершкового масла і ретельно все перемішуємо.
Промиту і висушену тушку курки натираємо з усіх боків приготовленим маринадом і залишаємо на пів годинки маринуватися.