Часниковий соус для курчати тютюну
(покроковий рецепт з фото)
Любіть курку? Тоді неодмінно подивіться, як приготувати часниковий соус для курчати тютюну. Цей соус прекрасно підкреслює ніжну м'якоть курячого м'яса і сприяє відмінному апетиту.
Цей простий рецепт чудового часникового соусу для курчати тютюну готується дуже швидко. Досить пропустити зубчики через чеснокодавку або скористатися блендером. Але в будь-якому вигляді приготування треба дотримуватися важливого правила: масло і воду додавати поступово. Тоді завжди можна відрегулювати потрібну консистенцію соусу.
Прекрасно поєднується цей соус з петрушкою, яка робить запах часнику м'якше.
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Вода кип'ячена - 4 Ст. Ложки
- Зелень петрушки - За смаком
1. Перед тим, як приготувати часниковий соус для курчати тютюну, очистіть головку часнику. Розділіть її на зубчики. Скориставшись чеснокодавку, измельчите зубчики. Роздавлений часник посипте сіллю.
2. Візьміть ступку з товкачиком або глибоку миску з ложкою і ретельно розтирайте часник із сіллю. Потрібно, щоб кашка стала однорідною. Часник має виділити сік і стати зовсім м'яким.
3. Візьміть соняшникову олію і поступово додайте його до розтертого з сіллю часнику. Після кожної маленької порції масла ретельно перетирають масу. Поступово вийде часниково-масляна емульсія.
4. Щоб приготувати соус потрібної консистенції, скористайтеся охолодженою кип'яченою водою. Поступово додавайте по 1/2 ложки води і ретельно промешівают всі інгредієнти. Тепер соус можна подавати. Він підходить не тільки для курчати тютюну, але і для грінок. Смачного.