Класичний рецепт курчати тютюну
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Курча тютюну - це птах, запечена в духовці цілком. Перед тим, як відправити курку в духовку, натріть її спеціями. Тоді на курча утворюється красива хрустка скоринка. Дивіться рецепт!
Опис приготування:
Якщо ви хочете, щоб птах вийшла соковитою, то краще її запікати цілком. До такої страви обов'язково слід подавати гарнір, а також легкі овочеві салати. Така курочка стане головним блюдом на вашому столі. Щоб дізнатися, як приготувати класичний рецепт курчати тютюну, прочитайте поради нижче.
- Курка - 1300 грам
- Аджика - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Молодого курчати вимийте і висушіть паперовими рушниками. Видаліть залишки пір'я і акуратно розріжте вздовж грудки.
Покладіть птицю на дошку або робочу поверхню. Відбийте її, щоб м'ясо було ніжніше і соковитіше після запікання.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього в невелику піалочку помістіть аджику, натертий на дрібній тертці часник і рослинне масло. Все ретельно перемішайте. Аджику краще використовувати гостру, для пікантності.
Натріть тушку курчати маринадом. Покладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою. Якщо є можливість, дайте йому постояти в холодильнику пару годин або всю ніч, щоб м'ясо птиці гарненько замаринувалося.
Застеліть деко пергаментом для запікання і викладіть на нього курчати, присипте його сіллю. Розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте курчати сорок п'ять хвилин до готовності.