Рецепт Класичний рецепт курчати тютюну фото

Класичний рецепт курчати тютюну
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Курча тютюну - це птах, запечена в духовці цілком. Перед тим, як відправити курку в духовку, натріть її спеціями. Тоді на курча утворюється красива хрустка скоринка. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Якщо ви хочете, щоб птах вийшла соковитою, то краще її запікати цілком. До такої страви обов'язково слід подавати гарнір, а також легкі овочеві салати. Така курочка стане головним блюдом на вашому столі. Щоб дізнатися, як приготувати класичний рецепт курчати тютюну, прочитайте поради нижче.

  • Курка - 1300 грам
  • Аджика - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло рослинне - 20 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
класичний рецепт курчати тютюну - фото крок 1
Молодого курчати вимийте і висушіть паперовими рушниками. Видаліть залишки пір'я і акуратно розріжте вздовж грудки.
класичний рецепт курчати тютюну - фото крок 2
Покладіть птицю на дошку або робочу поверхню. Відбийте її, щоб м'ясо було ніжніше і соковитіше після запікання.
класичний рецепт курчати тютюну - фото крок 3
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього в невелику піалочку помістіть аджику, натертий на дрібній тертці часник і рослинне масло. Все ретельно перемішайте. Аджику краще використовувати гостру, для пікантності.
класичний рецепт курчати тютюну - фото крок 4
Натріть тушку курчати маринадом. Покладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою. Якщо є можливість, дайте йому постояти в холодильнику пару годин або всю ніч, щоб м'ясо птиці гарненько замаринувалося.
класичний рецепт курчати тютюну - фото крок 5
Застеліть деко пергаментом для запікання і викладіть на нього курчати, присипте його сіллю. Розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте курчати сорок п'ять хвилин до готовності.

Схожі рецепти