Класичний рецепт курчати тютюну
(покроковий рецепт з фото)
Курча тютюну - це птах, запечена в духовці цілком. Перед тим, як відправити курку в духовку, натріть її спеціями. Тоді на курча утворюється красива хрустка скоринка. Дивіться рецепт!
Якщо ви хочете, щоб птах вийшла соковитою, то краще її запікати цілком. До такої страви обов'язково слід подавати гарнір, а також легкі овочеві салати. Така курочка стане головним блюдом на вашому столі. Щоб дізнатися, як приготувати класичний рецепт курчати тютюну, прочитайте поради нижче.
- Курка - 1300 грам
- Аджика - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Молодого курчати вимийте і висушіть паперовими рушниками. Видаліть залишки пір'я і акуратно розріжте вздовж грудки.
Покладіть птицю на дошку або робочу поверхню. Відбийте її, щоб м'ясо було ніжніше і соковитіше після запікання.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього в невелику піалочку помістіть аджику, натертий на дрібній тертці часник і рослинне масло. Все ретельно перемішайте. Аджику краще використовувати гостру, для пікантності.
Натріть тушку курчати маринадом. Покладіть його в миску і накрийте харчовою плівкою. Якщо є можливість, дайте йому постояти в холодильнику пару годин або всю ніч, щоб м'ясо птиці гарненько замаринувалося.
Застеліть деко пергаментом для запікання і викладіть на нього курчати, присипте його сіллю. Розігрійте духовку до двохсот градусів і запікайте курчати сорок п'ять хвилин до готовності.