Соус для карпаччо з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Вишукане і гідне ресторанного меню блюдо ви можете без праці повторити на своїй кухні. Представляю вам ароматний і пікантний соус для карпаччо з яловичини.
Існує кілька варіантів, як приготувати соус для карпаччо з яловичини. В даному випадку цей рецепт можна доповнити абсолютно будь-якими спеціями (крім солі і перцю), які вам до смаку, а також товченими горіхами, наприклад. Хочете здивувати гостей і близьких? У вас це обов'язково вийде!
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
1. Для початку підготуйте зелень. Відділи листочки, вимийте їх як слід і розкладіть на паперовому рушнику. Вони повинні добре просохнути.
2. Дуже важливо використовувати ступку, адже саме так ви отримаєте потрібну консистенцію і аромат. Невеликими порціями відправляйте туди листочки, насипте сіль, і почніть товкти.
3. Додайте щіпку перцю, розм'якшене вершкове масло. Соус повинен виходить однорідним і дуже пластичним. Товкти потрібно до досягнення необхідної консистенції.
4. Вливайте потроху оливкова олія і сік лимона. Для аромату також можна додати в цей простий рецепт соусу для карпаччо з яловичини невелика кількість цедри лимона. У процесі можна спробувати і при необхідності додати то, чого не вистачає. Пікантність додасть гострий перець.
5. Викладіть тонкі скибочки яловичини, полийте соусом до смаку. Перед подачею можна додати зверху трохи тертого пармезану або трішки горішків, наприклад. Смачного!