Карпаччо з мармурової яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Справжні ласощі для гурманів і любителів закусок з м'яса - карпаччо з мармурової яловичини. Дозвольте мені показати вам рецепт приготування цієї вишуканої закуски для святкового столу!
Для приготування карпаччо з мармурової яловичини обов'язково треба взяти добірне м'ясо, не старий, а молоду яловичину. Існує багато рецептів карпаччо, але варіант з малиново-лимонним соусом мені подобається найбільше. Спробуйте і ви!
- Яловичина - 500 грам
- Масло оливкове - 0, 5 склянки
- Малина - 80 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль морська - 2 щіпки
- Багет - 1 штука
- Рукола - 80 грам
- Соус песто - 4 чайних ложки
- Бальзамічний крем - 4 Ст. Ложки
- Лаваш - За смаком (по бажанню, можна і не використовувати)
Багет треба заморозити, а потім дуже тонко нарізати, викласти на деко і відправити підсушуватися в духовку на 25 хвилин при 120 З. Те ж саме я проробляю і з лавашем.
Яловичину потрібно промити, ображати в неї плівки, промокніть паперовою серветкою і наріжте на тонкі скибочки поперек волокон.
Помістіть шматочки м'яса в файл або тонкий целофановий пакет (можна також просто накрити харчовою плівкою) і відбийте до напівпрозорого стану.
У блендері змішайте малину, лимонний сік, оливкова олія і сіль.
Приступаємо до сервіровки: бальзамічним кремом зробіть смугу на тарілці пензликом. Потім викладіть на неї м'ясо.
Рукколу промийте і змішайте з соусом песто. М'ясо полийте малиновим соусом і прикрасьте ягодами малини, зверху викладіть рукколу, поперчіть і посоліть за смаком.
Перед подачею карпаччо з мармурової яловичини додайте до нього багет підсушений. Смачного!