Бургери з мармурової яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і соковитий бургер з відмінною яловичини, приготований своїми руками, - це не фаст-фуд, і майже делікатес. Готується швидко, як і всі страви з мармурової яловичини. А подобається таке блюдо всім!
Це один з найшвидших і найпростіших способів смачно нагодувати всіх домочадців. Чомусь особливо раді такої страви діти, мої племінники їли б їх щодня. Готується бургер швидко, виходить смачним і ситним. Рецепт приготування бургерів з мармурової яловичини дуже простий. Це м'ясо готується швидко, і вся родина буде нагодована в найкоротші терміни. Готуємо!
- Яловичина мармурова - 500 грам
- Лук червоний солодкий - 2 штуки
- Помідори свіжі - 2 штуки
- Огірок солоний або маринований - 1-2 штук
- Сир чеддер - 75 грам
- Бекон - 75 грам
- Булочки для бургерів - 3 штуки
- Листя салату - 5-6 штук
- Соус томатний - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
Яловичину для фаршу краще брати пожирніше. Помиємо м'ясо, наріжемо його на невеликі шматочки.
І пропустимо через м'ясорубку з великими дірками разом з очищеною цибулиною. Додамо сіль, перець, перемішаємо і відправимо в холодильник хвилин на 10.
Смужки бекону обсмажуємо до хрусткої скоринки і викладаємо на паперову серветку, нехай вона вбере зайвий жир.
За допомогою кулінарного кільця сформуємо бургери. Вони не повинні бути товщі 2 см. І надаємо бургерам злегка увігнуту форму, при смаженні він випрямиться.
Змащуємо бургери маслом і обсмажуємо на сковороді або грилі. Смажимо недовго, буквально по 3 хвилини з кожного боку.
І ні в якому разі не накривайте сковороду при смаженні бургерів кришкою.
Готові бургери прибираємо на тарілку і накриваємо фольгою, так вони не охолонуть і будуть соковитими і смачними.
Соус для бургера може бути будь-яким, який ви тільки любите. А ми зараз змішаємо майонез з гострим томатним соусом.
Булочки для бургерів розрізаємо навпіл і злегка обсмажуємо на сухій сковороді, а потім змащуємо їх соусом.
Викладаємо тепер котлету, і теж змащуємо соусом.
На котлету викладаємо пластинки сиру, кружечок помідора і кільця цибулі.
Потім - бекон і пластинки огірка.
Накриваємо листям салату і верхньою половинкою булочки, змащеній соусом. Щоб бургер не розвалюється, можна скріпити-проткнути його дерев'яною шпажкою.