Шніцель з мармурової яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Мармурова телятина - це кулінарний делікатес, м'ясо з тонкими жировими прожилками. Тому до приготування шніцеля з мармурової яловичини слід підходити максимально делікатно, щоб зберегти смак.
Готуючи шніцель з мармурової яловичини, потрібно поставитися до нього більш делікатно. Якщо звичайний шніцель готують відбивши в тонкий пласт, обваляти в паніровці і обсмажити в достатній кількості масла, то шніцель з мармурової яловичини рекомендую приготувати так, як описано в покроковому рецепті. Це буде набагато смачніше і корисніше, при цьому м'ясо збереже свій смак і соковитість.
- Мармурова телятина - 300 грам
- Часник - 2 зубчики
- Чебрець - 1 щіпка
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (топлене)
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Яловичину промийте і добре просушіть паперовим рушником, зайвої вологи бути не повинно.
Акуратно відбийте м'ясо, намагаючись зберегти цілісність шматка, щоб він не розвалився на волокна.
Шніцель з будь-якого іншого м'яса можна було б приготувати в паніровці, обсмажити у фритюрі. Але з мармурової яловичиною чинимо більш делікатно. Просто обсмажте його на сковороді, можна на сковороді-гриль. Для цього на розігріту сковороду додайте рослинне (оливкова олія) і вершкове топлене.
Викладіть пару розплющених зубчиків часнику, щіпку сухого або свіжого чебрецю, прогрейте.
Викладіть м'ясо і обсмажте з одного боку приблизно 2-3 хвилини. Ні солі і не пихатий!
Переверніть і обсмажте з іншого боку теж 2-3 хвилини.
Вимкніть вогонь, накрийте м'ясо фольгою і дайте йому "відпочити" близько 5 хвилин.
Подавайте шніцель з будь-яким гарніром, який вам подобається. Можна полити ароматним маслом, яке залишилося на сковороді, сіль і poperčite в Подаца. Приготовлені таким чином шніцелі з мармурової яловичини зберігають смак і аромат м'яса, залишаючись ніжними і соковитими.