Рецепт Шашлик з мармурової яловичини фото

Шашлик з мармурової яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина
ПП рецепти
На обід, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Шашлик з цього дорогого сорту м'яса виходить дуже ніжним і смачним. За допомогою цього рецепта ви приготуєте це смачне м'ясо правильно. І щоб він вийшов саме таким, головне його не пересушити.

Мармурова телятина - це дороге, але смачне м'ясо, яке, до того ж, дуже швидко готується. Ось і шашлик з такого м'яса можна навіть не маринувати, а просто посолити-поперчити і смажити. Але можна надати м'ясу додаткові аромати і смак спецій. Маринується м'ясо без оцту, кефіру, майонез, шашлик і так вийде м'яким і ніжним.

1. М'ясо миємо, обсушуємо і нарізаємо шматками приблизно 5 з 5 см. Викладаємо в миску, заливаємо водою і перемішуємо, поки м'ясо не вбере в себе воду.

2. Чистий цибулю, нарізаємо його кільцями або півкільцями. Додаємо до цибулі спеції, перемішуємо, придавлюючи, щоб цибуля пустила сік.

3. Додаємо цибулю зі спеціями до м'яса, ретельно перемішуємо.

4. Ставимо в прохолодне місце хвилин на 30-40.

5. Нанизуємо шматки яловичини на шампура.

6. Вугілля в мангалі розділіть на дві частини. В одній будуть вугілля й не до кінця прогоріли дрова з невеликим полум'ям, а в інший - вугілля, які дають стабільний жар.

7. Обсмажуємо шашлик на вугіллі з полум'ям секунд по 30 з кожного боку. За цей час на м'ясі утворюється корочка, яка збереже всі соки всередині м'яса.

8. А потім переставляємо шампура на стабільно дають жар вугілля, смажимо шашлик від 7 до 12 хвилин.

Посипаємо готові шашлики подрібненою зеленню і подаємо до столу.


  • Мармурова телятина - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Суміш перців мелена - 2 чайних ложки
  • Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
  • Суміш прованських трав сухих - 1 Чайна ложка
  • Мінеральна вода - 300 мілілітрів (несолона газована)
Мармурова телятина - це дороге, але смачне м'ясо, яке, до того ж, дуже швидко готується. Ось і шашлик з такого м'яса можна навіть не маринувати, а просто посолити-поперчити і смажити. Але можна надати м'ясу додаткові аромати і смак спецій. Маринується м'ясо без оцту, кефіру, майонез, шашлик і так вийде м'яким і ніжним.

1. М'ясо миємо, обсушуємо і нарізаємо шматками приблизно 5 з 5 см. Викладаємо в миску, заливаємо водою і перемішуємо, поки м'ясо не вбере в себе воду.

2. Чистий цибулю, нарізаємо його кільцями або півкільцями. Додаємо до цибулі спеції, перемішуємо, придавлюючи, щоб цибуля пустила сік.

3. Додаємо цибулю зі спеціями до м'яса, ретельно перемішуємо.

4. Ставимо в прохолодне місце хвилин на 30-40.

5. Нанизуємо шматки яловичини на шампура.

6. Вугілля в мангалі розділіть на дві частини. В одній будуть вугілля й не до кінця прогоріли дрова з невеликим полум'ям, а в інший - вугілля, які дають стабільний жар.

7. Обсмажуємо шашлик на вугіллі з полум'ям секунд по 30 з кожного боку. За цей час на м'ясі утворюється корочка, яка збереже всі соки всередині м'яса.

8. А потім переставляємо шампура на стабільно дають жар вугілля, смажимо шашлик від 7 до 12 хвилин.

Посипаємо готові шашлики подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Схожі рецепти