Карпаччо з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.
Карпаччо з яловичини - блюдо для гурманів. Воно подається практично в сирому вигляді, витримане в цитрусовому соку в якості маринаду і приправлене спеціями. Але яловичина при цьому повинна бути парною!
Опис приготування:
Унікальне блюдо власник бару розробив для знаменитої венеціанської графині, якої доктор заборонив їсти м'ясо, піддане тепловій обробці. Саме тому тоненькі скибочки свіжої яловичини кухар просто замаринував в цитрусовому соку і назвав блюдо на честь Вітторе Карпаччо - художника, віддавав перевагу бордовому кольорі на своїх картинах.
- Яловичина парна - 250-300 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Рослинна олія - 20-25 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Листовий салат - За смаком (для подачі)
- Червона смородина - За смаком (для подачі)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Яловичину вибирайте без сальних прожилок, віддайте перевагу м'якоті.
Промийте м'ясо у воді, подморозьте в морозильній камері приблизно 10-15 хвилин в залежності від величини шматка, щоб воно легше нарізати. Акуратно наріжте слайсами за допомогою гострого ножа. Скибочки м'яса повинні бути дуже тонкими. Викладіть нарізку в миску або на тарілку.
З половини лимона вичавіть сік на м'ясо і акуратно промассируйте скибочки, щоб вони увібрали в себе лимонний сік, він виступить в ролі маринаду. Залиште всі близько 10-15 хвилин. За цей час відбудеться денатурація білків м'яса. Якщо лимона немає в наявності, то використовуйте лайм або апельсин з кислим присмаком.
Через зазначений час промийте листя салату, з м'яса на тарілці сформуйте коло і в середину викладіть промиту зелень.
Посоліть і поперчіть яловичину за смаком, прикрасьте ягодами червоної смородини або зернами граната. Подайте до столу карпаччо з яловичини охолодженим з келихом білого вина. Прикрасьте зеленню кропу або петрушки.