Карпаччо з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Карпаччо з яловичини - блюдо для гурманів. Воно подається практично в сирому вигляді, витримане в цитрусовому соку в якості маринаду і приправлене спеціями. Але яловичина при цьому повинна бути парною!
Унікальне блюдо власник бару розробив для знаменитої венеціанської графині, якої доктор заборонив їсти м'ясо, піддане тепловій обробці. Саме тому тоненькі скибочки свіжої яловичини кухар просто замаринував в цитрусовому соку і назвав блюдо на честь Вітторе Карпаччо - художника, віддавав перевагу бордовому кольорі на своїх картинах.
- Яловичина парна - 250-300 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Рослинна олія - 20-25 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Листовий салат - За смаком (для подачі)
- Червона смородина - За смаком (для подачі)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Яловичину вибирайте без сальних прожилок, віддайте перевагу м'якоті.
Промийте м'ясо у воді, подморозьте в морозильній камері приблизно 10-15 хвилин в залежності від величини шматка, щоб воно легше нарізати. Акуратно наріжте слайсами за допомогою гострого ножа. Скибочки м'яса повинні бути дуже тонкими. Викладіть нарізку в миску або на тарілку.
З половини лимона вичавіть сік на м'ясо і акуратно промассируйте скибочки, щоб вони увібрали в себе лимонний сік, він виступить в ролі маринаду. Залиште всі близько 10-15 хвилин. За цей час відбудеться денатурація білків м'яса. Якщо лимона немає в наявності, то використовуйте лайм або апельсин з кислим присмаком.
Через зазначений час промийте листя салату, з м'яса на тарілці сформуйте коло і в середину викладіть промиту зелень.
Посоліть і поперчіть яловичину за смаком, прикрасьте ягодами червоної смородини або зернами граната. Подайте до столу карпаччо з яловичини охолодженим з келихом білого вина. Прикрасьте зеленню кропу або петрушки.