Рецепт Карпаччо з яловичини фото

Карпаччо з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо , Яловичина
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.

Карпаччо з яловичини - блюдо для гурманів. Воно подається практично в сирому вигляді, витримане в цитрусовому соку в якості маринаду і приправлене спеціями. Але яловичина при цьому повинна бути парною!

Опис приготування:

Унікальне блюдо власник бару розробив для знаменитої венеціанської графині, якої доктор заборонив їсти м'ясо, піддане тепловій обробці. Саме тому тоненькі скибочки свіжої яловичини кухар просто замаринував в цитрусовому соку і назвав блюдо на честь Вітторе Карпаччо - художника, віддавав перевагу бордовому кольорі на своїх картинах.

  • Яловичина парна - 250-300 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Рослинна олія - 20-25 мілілітрів
  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець чорний мелений - 3 щіпки
  • Листовий салат - За смаком (для подачі)
  • Червона смородина - За смаком (для подачі)
карпаччо з яловичини - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Яловичину вибирайте без сальних прожилок, віддайте перевагу м'якоті.
карпаччо з яловичини - фото крок 2
Промийте м'ясо у воді, подморозьте в морозильній камері приблизно 10-15 хвилин в залежності від величини шматка, щоб воно легше нарізати. Акуратно наріжте слайсами за допомогою гострого ножа. Скибочки м'яса повинні бути дуже тонкими. Викладіть нарізку в миску або на тарілку.
карпаччо з яловичини - фото крок 3
З половини лимона вичавіть сік на м'ясо і акуратно промассируйте скибочки, щоб вони увібрали в себе лимонний сік, він виступить в ролі маринаду. Залиште всі близько 10-15 хвилин. За цей час відбудеться денатурація білків м'яса. Якщо лимона немає в наявності, то використовуйте лайм або апельсин з кислим присмаком.
карпаччо з яловичини - фото крок 4
Через зазначений час промийте листя салату, з м'яса на тарілці сформуйте коло і в середину викладіть промиту зелень.
карпаччо з яловичини - фото крок 5
Посоліть і поперчіть яловичину за смаком, прикрасьте ягодами червоної смородини або зернами граната. Подайте до столу карпаччо з яловичини охолодженим з келихом білого вина. Прикрасьте зеленню кропу або петрушки.

Схожі рецепти