Карпаччо з форелі
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів страв з риби, особливо з червоною, і тих, хто просто поважає італійську кухню, я уявляю досить цікавий і при цьому дуже простий рецепт карпаччо з форелі.
Якщо найближчим часом у вас намічається грандіозне свято або навіть невеликий фуршет, і ви не знаєте, чому ж таким незвичайним і смачним пригостити друзів, тоді у мене є для вас чудовий рецепт приготування карпаччо з форелі. Це дуже вишукана закуска, яку ми приготуємо з філе сирої риби, нарізаного тонкими скибочками і политого особливим маринадом. Загалом, все простіше простого, але зате смак у цього італійського блюда настільки витончений, що сподобається навіть самим прискіпливим гурманам, тому обов'язково спробуйте приготувати карпаччо з форелі в домашніх умовах.
- Філе форелі - 250 грам
- Масло оливкове - 50 грам
- Лимон - 1 штука
- Імбир тертий - 15 грам
- Цукор - - За смаком
- Мято свіжа - - За смаком
- М'якоть дині - 150 грам
Для початку нам необхідно викласти філе форелі на паперову серветку, щоб прибрати зайву вологу. Потім ми перекладаємо його на обробну дошку і акуратно відокремлюємо м'ясо від шкірки, очищаємо його від кісток і луски.
Тепер приготуємо маринад. У мисці змішуємо оливкову олію і сік одного лимона, імбир трьом на тертці і його сік так само додаємо в маринад. Насипаємо цукор за смаком і перемішуємо все.
Тепер нам необхідно якомога тонше нарізати філе форелі. Далі ми виливаємо частина маринаду на блюдо і викладаємо на нього тонкі скибочки риби так, щоб між ними не було зазорів. Зверху форель так само необхідно полити приготовленим маринадом.
Тепер ми вирізаємо з дині невеликі кульки (можна нарізати іншими фігурами), посипаємо їх подрібненими листочками свіжої м'яти і заливаємо маринадом, викладаємо все це на скибочки форелі. Карпаччо з форелі готове, приємного апетиту!