Рецепт Карпаччо з курки фото

Карпаччо з курки
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Птах , Курка , Куряче філе
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Любителі копченостей напевно знають, що таке карпаччо, а для інших я поясню, - це тонко нарізані шматочки м'яса, які найчастіше подаються до алкогольних напоїв в якості закуски.

Опис приготування:

Я дуже люблю італійську кухню, тому що її майстри вміють навіть із самих звичайних продуктів зробити кулінарний шедевр, власне кажучи, так і з'явилося карпаччо. В оригінальному рецепті Джузеппе Чіпріані це блюдо являло собою тонкий нарізане сире м'ясо, яке він рясно приправляли соусом. Загалом, в даний час рецепт зазнав досить багато змін, і зараз карпаччо роблять не тільки з м'яса, але так само з риби і овочів. А я хочу розповісти вам, як приготувати карпаччо з курки, яку ми, до речі, самі для цього і засушити, тому наша страва вийде неймовірно смачним і ароматним. Воно стане відмінною закускою і виразно прикрасить будь-який святковий стіл, а приготувати його можна легко і швидко. Я сподіваюся, що вам сподобається цей простий рецепт карпаччо з курки, і ви приготуєте це частування для себе і своїх близьких.

  • Куряче філе - 3 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 5-6 Ст. Ложок
  • Трави сушені - 1, 5 Ст. Ложки
  • Koriandr - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Суміш перців - 2 Ст. Ложки (свіжомелених )
  • Паприка - 2 Ст. Ложки
карпаччо з курки - фото крок 1
Отже, для початку нам необхідно приготувати суміш, в якій ми будемо маринувати, а потім сушити нашу курку, тому ми насипаємо в миску сіль. Її жаліти не треба, адже вона становить основу нашого страви.
карпаччо з курки - фото крок 2
Тепер необхідно додати спеції. Ви можете змішати для цього свої улюблені, я лише пропоную вам той варіант, з яким готую я. Насамперед, всипаємо сушені трави і мелений перець (суміш).
карпаччо з курки - фото крок 3
Тепер додаємо подрібнений часник і паприку (вона додасть курці приємний червонуватий відтінок).
карпаччо з курки - фото крок 4
Тепер перемішуємо все до однорідної консистенції. У цей раз суміші вистачило впритул, так що чим більше ви її зробите, тим краще.
карпаччо з курки - фото крок 5
Куряче філе ретельно промиваємо і висушуємо за допомогою паперових серветок.
карпаччо з курки - фото крок 6
Його можна сушити цілим шматком, але на це піде більше часу, тому я нарізаю кожен шматочок уздовж на три частини.
карпаччо з курки - фото крок 7
Тепер занурюємо кожен шматочок в приготовлену суміш і обвалюють його з усіх боків.
карпаччо з курки - фото крок 8
Викладаємо все шматочки в каструлю.
карпаччо з курки - фото крок 9
І ставимо під гніт на 3-4 годину.
карпаччо з курки - фото крок 10
За цей час курочка встигла пустити сік і гарненько промаринуватися. Беремо кожен шматочок філе і викладаємо його на паперову серветку, щоб позбутися від зайвої рідини.
карпаччо з курки - фото крок 11
Далі нам необхідно нанизати курку на нитку або, як у мене, на шампур (кому як зручно). І вивісити там, де вона не буде вам заважати, наприклад, під стільцем.
карпаччо з курки - фото крок 12
Приблизно через три дні філе повинно гарненько підсохнути. Тому перевірте, шматочки повинні бути сухими, але не дуже жорсткими.
карпаччо з курки - фото крок 13
Нам залишається тільки тонко нарізати м'ясо, викласти його на блюдо і прикрасити лимоном, parmezanom і rukkoloy. Смачного!

Схожі рецепти