Рецепт Соєвий соус фото

Соєвий соус
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Бобові, Соя
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Соуси, До м'яса, До риби, До салату

Соєвий соус - популярний соус з соєвих бобів з насиченим запахом, який використовують переважно в азіатській кухні. Зазвичай його купують, проте для любителів розповім, як приготувати його будинку.

Складові:

Головними інгредієнтами соєвого соусу є, звичайно ж, соєві боби. При приготуванні соусу також використовують обсмажені пшеничні і ячмінні зерна.

Властивості і походження:

Соєвий соус має різким запахом і являє собою рідину темного кольору. Цей соус завдяки його антисептичним властивостям можна зберігати тривалий час без додавання консервантів. Відомо також, що в цьому соусі міститься велика кількість амінокислот, вітамінів і мінеральних елементів. У китайській кухні поширеними є два види соєвого соусу: світлий і темний.

Застосування:

Соєвий соус найчастіше згадується в рецептах страв китайської кухні. Темний соєвий соус досить густий, темного кольору і гострий на смак; світлий соус характеризується більш тонким ароматом і солоним смаком. Темний соєвий соус застосовують для приготування маринадів; світлий - подають до різних страв для поліпшення їх смаку. Соєвий соус використовують як основу при приготуванні соусу тетріякі. Тетріякі додають в маринади для риби, птиці і м'яса, особливо яловичини.

Рецепт приготування:

Соєві боби перед ферментацією варять на пару і змішують з борошном з обсмажених пшеничних або ячмінних зерен. Далі для отримання соєвого соусу повинен пройти процес ферментації (бродіння) соєвих бобів, триває він від 40 днів до 2-3 років. Для ферментації використовують грибки роду аспергилл.

Поради шеф-кухаря:

Слід зазначити, що темний соєвий соус може змінити смак і колір готових страв, тому використовувати його краще за все в помірних кількостях. Вважається, що вживання соєвого соусу покращує кровообіг і уповільнює процес старіння клітин організму.


  • Зерен сои- 1/4 склянки
  • Борошна - 1 Ст. Ложка
  • Бульйону - 1 Склянка
  • Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - - За смаком
Складові:

Головними інгредієнтами соєвого соусу є, звичайно ж, соєві боби. При приготуванні соусу також використовують обсмажені пшеничні і ячмінні зерна.

Властивості і походження:

Соєвий соус має різким запахом і являє собою рідину темного кольору. Цей соус завдяки його антисептичним властивостям можна зберігати тривалий час без додавання консервантів. Відомо також, що в цьому соусі міститься велика кількість амінокислот, вітамінів і мінеральних елементів. У китайській кухні поширеними є два види соєвого соусу: світлий і темний.

Застосування:

Соєвий соус найчастіше згадується в рецептах страв китайської кухні. Темний соєвий соус досить густий, темного кольору і гострий на смак; світлий соус характеризується більш тонким ароматом і солоним смаком. Темний соєвий соус застосовують для приготування маринадів; світлий - подають до різних страв для поліпшення їх смаку. Соєвий соус використовують як основу при приготуванні соусу тетріякі. Тетріякі додають в маринади для риби, птиці і м'яса, особливо яловичини.

Рецепт приготування:

Соєві боби перед ферментацією варять на пару і змішують з борошном з обсмажених пшеничних або ячмінних зерен. Далі для отримання соєвого соусу повинен пройти процес ферментації (бродіння) соєвих бобів, триває він від 40 днів до 2-3 років. Для ферментації використовують грибки роду аспергилл.

Поради шеф-кухаря:

Слід зазначити, що темний соєвий соус може змінити смак і колір готових страв, тому використовувати його краще за все в помірних кількостях. Вважається, що вживання соєвого соусу покращує кровообіг і уповільнює процес старіння клітин організму.

Схожі рецепти