Вершковий соєвий соус з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас вдома залишилися залишки від качана брокколі, Не викидайте їх. Сьогодні я розповім вам, як приготувати простий і оригінальний соус і використовувати що залишилася качан. Читайте рецепт!
Вершковий соєвий соус з брокколі чудово доповнить рибні страви і страви з птиці або підійде в якості заправки до макаронів або рису. Здавалося б, з нічого (адже качан ми зазвичай відправляємо в смітник) вийшов корисний і ніжний вершковий соус. Цей рецепт особливо актуальний для тих, хто постить або дотримується вегетаріанського харчування. Якщо у вас в магазині не знайдеться соєвого молока, спробуйте використовувати будь-яке інше рослинне молоко. Молоко, яке я використовував, має консистенцію густої сметани.
- Брокколі - 1 штука (качан)
- Соеве молоко - 100 мілілітрів (для готування)
- Італійські трави - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
1. Качан помийте і дрібно поріжте. Самий низ залиште, так як він занадто жорсткий.
2. Покладіть брокколі в каструлю, залийте водою так, щоб вона була повністю покрита. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, поки броколі не стане м'якою (приблизно 15-20 хвилин).
3. Додайте до брокколі очищений і порізаний часник. Проваріть пару хвилин.
4. Збийте все блендером прямо в каструлі, разом з водою, в якій варилася брокколі.
5. Додайте соєве молоко і перемішайте. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь.
6. Додаємо в соус італійські трави, сіль і перець за смаком. Перемішуємо і ще раз збиваємо блендером.
7. Додаємо за смаком лимонний сік. Перемішуємо і відставляємо.
8. Викладаємо соус в соусницю і подаємо до столу!