Рецепт Смачні і соковиті домашні ковбаски фото

Смачні і соковиті домашні ковбаски
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Яловичина , Сало
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ця страва в магазині не купиш, але його нескладно зробити вдома. Я розповім, як приготувати домашні ковбаски двома способами: рубані і через м'ясорубку. Виходить по-різному, але соковиті і смачні!

Опис приготування:

Для упаковки ковбасок використовуйте кишки, промийте їх під проточною водою, переконайтеся в їх цілісності.

Готову ковбаску можна зберігати в морозилці, попередньо проколів її зубочисткою багато разів з обох сторін.

Готувати можна не тільки вдома в сковороді, але і на природі

  • Свинина - 700 грам (лопатка)
  • Яловичина - 700 грам (лопатка)
  • Сало - 400 грам
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Перець - 1 Чайна ложка
  • Часник - 4 зубчики
  • Гострий перець - За смаком
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 1
1. З сала зріжте шкірку. Розділіть все м'ясо і сало на 2 частини. Пропустіть одну половину через м'ясорубку, додайте туди відразу ж і часник.
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 2
2. Другу половину м'яса наріжте невеликими кубиками, а сало - кубиками ще меншого розміру. 2 зубчики часнику видавити в м'ясо.
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 3
3. Гострий червоний перець очистіть від насіння і додайте порівну в обидві половини ковбасок: в фарш можна видавити через чеснокодавку, в рубане м'ясо - дрібно порізати. Додайте по 1, 5 ст. Ложки солі в кожну ємність.
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 4
4. На одну половину м'яса додайте 1 чайну ложку перцю, 1 лавровий лист і 0, 5 чайної ложки коріандру. Добре вимішайте руками.
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 5
5. Для начинки ковбас необхідна м'ясорубка з конусоподібної насадкою. На неї натягніть кишку. Як тільки фарш потрапить в кишку і вийде зайве повітря, зав'яжіть кінець майбутньої ковбаски.
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 6
6. Начиняють фаршем кишку, отмеряя довжину ковбаси, яка вам подобається. Потім перекрутити кілька разів кишку і продовжуйте.
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 7
7. Для приготування ковбаси викладіть її в сковороду і до половини висоти залийте водою, щоб вона спочатку пропарити, а не відразу смажилася. Через 10 хвилин переверніть на другу сторону.
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 8
8. Коли ковбаса"проварилася" , злийте зайву воду і додайте трохи соняшникової олії з нарізаною цибулею. Смажте з обох сторін до золотого кольору.
смачні і соковиті домашні ковбаски - фото крок 9
9. Подавати ковбасу можна з нарубаного зеленню. Виходить неймовірно смачно і соковито!

Схожі рецепти