Соковиті і смачні курячі котлети
(покроковий рецепт з фото)
Давно хотіли дізнатися, як приготувати соковиті і смачні курячі котлети на пару? Це легко, і за допомогою цього рецепта ви в цьому самі переконаєтеся. Курка, цибуля, морква, манка і борошно - нічого зайвого!
Соковиті курячі котлети підійде до будь-якого гарніру, і не варто лякатися, що їх не потрібно обсмажувати - від цього вони виходять нічим не гірше класичних! Манька, яйце і борошно скріплюють фарш, а цибулю та моркву надають котлет більше смаку. Якщо вам хочеться приготувати більш сухі котлети, беріть м'ясо не з усією курки, а только грудинку. Зверніть увагу, що фарш повинен вийде пастоподібною - це під силу тільки блендеру (м'ясорубка, на жаль, не впорається з таким завданням).
- Курка - 2 кілограма
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Манька - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. У чашу блендера відправте нарізану моркву і цибулю. Докладний овочі якомога дрібніше. Курку очистіть від шкірки і відокремте м'ясо від кісток - можна взяти тільки грудинку або м'ясо з усією курки.
2. Надішліть куряче м'ясо в блендер і збийте до пастоподібної консистенції. Змішайте фарш з овочами, яйцем, манкою, перцем і сіллю. Перемішайте до однорідності.
3. Сформуйте котлети пріпиленний борошном руками. У сковороду з товстим дном налийте півсантиметра води, лавровий лист, перець і трохи солі. Викладіть котлети в кипляче воду так, щоб вода доходила до середини котлет.
4. Готуйте котлети на середньому вогні протягом 10 хвилин з одного боку (можна прикрити сковороду кришкою, залишивши невеликий зазор), після чого переверніть котлети і доведіть їх до готовності. Смачного!