Скумбрія гриль
(покроковий рецепт з фото)
Я не дуже люблю рибу, але сьогодні на прилавку натрапила на свіжу скумбрію і відразу ж почала перебирати в голові рецепти, як приготувати скумбрію гриль. Ділюся одним з них. Рибка вийшла супер.
Скумбрія на грилі прекрасно поєднується з будь-яким гарніром: рисом, відвареною картоплею, гречкою або овочами. Я відкрила круглий рис, протушкувати моркву і цибулю в томаті. Обід вийшов дуже смачним. Чоловік залишився задоволеним. Дівчатка, рекомендую!
- Скумбрія - 2 штуки (у мене Рибінкі були невеликого розміру, цілі, з головами)
- Лимон - 1/2 штуки
- Чебрець - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1
Насамперед почистіть рибу, видаліть кишки, зябра, промийте її під проточною водою і протріть від зайвої вологи паперовими серветками.
2
Усередині натріть філе оливковою олією, сіллю, перцем за смаком. Покладіть всередину половину нарізаного чебрецю з петрушкою і розкладіть слайси лимона.
3
Верхню половину риби змастіть оливковою олією, приправте сіллю, перцем і кладіть на розігріту решітку гриль приправленою стороною.
4
Готуйте скумбрію на середньому вогні протягом 5-8 хвилин до золотистої скоринки. Перед тим, як повернути рибку на інший бік, змастіть його маслом і присипте його сіллю з перцем. Акуратно переверніть рибку на інший бік, щоб не втратити начинку і зберегти шкірку цілої.
5
Смажте рибку ще 5 хвилин до готовності. Коли з'явилася хрустка скоринка, рибка готова.