Артишок гриль
(покроковий рецепт з фото)
Запечені на грилі артишоки - чудовий гарнір до приготовленого аналогічним способом м'яса. А якщо ще й хороший соус подати - взагалі пальчики оближеш. Отже, опосередкованого рецептором на грилі артишок!
У приготуванні артишоків немає нічого складного. Слід спробувати приготувати цей овоч один раз, а потім все піде як по маслу, і ви будете дивувати своїх знайомих тим, що знаєте, як приготувати артишоки на грилі. Корисна овочева закуска з артишоку стане хітом Вашого пікніка Удачі в приготуванні! покрокові фото, сподіваюся, допоможуть вам впоратися з приготуванням.
- Артишок - 4 штуки
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 3 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Очистіть артишоки від зовнішніх листя.
2. Зріжте верхівку артишоку (кілька сантиметрів) гострим ножем.
3. Ложкою виберіть внутрішні листочки артишоку (см. Малюнок).
4. Видаліть зелені обрізані листя з верхньої частини артишоку (вони несмачні! ).
5. Razrezhyte артишок poperek з двох половинок.
6. Помістіть очищені артишоки в крижану воду з соком лимона - це дозволить зберегти колір овоча (в іншому випадку він стане коричневим). Закип'ятіть воду, посоліть її і додайте вибрані з крижаної води артишоки. Варіть протягом 10 хвилин, потім виберіть із води, просушіть і посипте сіллю і перцем.
7. Смажте обварені артишоки на грилі з двох сторін (по 2-3 хвилини кожну сторону).
8. Поріжте артишок на зручні шматочки. Блюдо готово! приємного!