Артишок
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування артишоків, який є найпростішим і ефективним способом відкрити смакові якості цього продукту і зберегти його корисність.
Англійці розуміють, що особливості клімату їхньої країни вимагають виключно здорового способу життя і правильного харчування, щоб компенсувати вогкість і недолік сонця. Вони відчувають слабкість до страв з овочів, багатих вітамінами і мінералами. Артишоки дуже часто потрапляють на їх стіл. Підемо їх чудовому наприклад, і освоїмо класичний рецепт приготування артишоків.
- Артишоки - 2 штуки
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Часнику - 2 зубчики
- Сіль і перець - - За смаком
1. Підготуйте артишоки до приготування - помийте їх, зріжте жорсткі зовнішні листя і стовбури. Тонкі шматочки масла і скибочки часнику помістіть в пазухи листя артишоку, як в кишеньки.
2. Поставте на вогонь каструлю і налийте в неї трохи води - головне, щоб вона покривала дно. Коли вода закипить, вставте в каструлю грати для готування на пару і покладіть артишоки на неї, розташувавши їх колишнім коренем вниз.
3. Накрийте каструлю кришкою і кип'ятіть близько 20 хвилин, поки артишоки не стануть ніжними. Подавайте до столу, злегка остудити.