Артишок для схуднення
(покроковий рецепт з фото)
Артишок здавна відомий своїми корисними властивостями. У ньому дуже багато вітамінів, але великим його плюсом можна назвати те, що він не калорійний. Тому його включають в дієту.
Якщо ви ламаєте голову над тим, як приготувати артишок для схуднення, то просто відваріть його! Щоб страва не зашкодило фігурі, подавайте артишоки з зеленню або будь-яким нежирним соусом. Ідеально підійде сметана з низьким вмістом жирів.
- Артишок - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Спеції, сіль - За смаком
- Крем 10% - 200 грам
Підготуйте артишоки перед приготуванням. Для цього зріжте з них верхівку. Також ви можете видалити неїстівну серцевину, але це можна зробити і після приготування. Важливо, щоб артишоки були свіжими, інакше страва не вийде таким смачним.
Помістіть артишоки в емальований посуд. В іншій каструлі вони можуть просто потемніти, і тоді зовнішній вигляд страви буде зіпсований. Вичавіть до артишоку сік половинки лимона, покладіть його в каструлю. Налийте воду, додайте спеції, поставте каструлю на плиту.
Варіть артишоки близько сорока хвилин до готовності. Це можна визначити, проткнув артишок ножом по центру. Він повинен бути повністю м'яким.
Готові артишоки дістаньте з води і подавайте гарячими з нежирною сметаною. Відривайте від артишоків пелюстки, умочуйте їх в сметану. Смачного!