Бараняча нога на гриль
(покроковий рецепт з фото)
Бараняча нога на грилі виглядає і пахне надзвичайно! головне - використовувати свіже м'ясо і свіжі спеції. Додамо сюди часник, розмарин, перець і винний або бальзамічний оцет. Смакота!
Після тижня в Туреччині ніяк не можу "зіскочити" з баранини. М'ясо - специфічне, особливо в наших краях, де барана днем з вогнем не знайдеш. Але я не здалася! У знайомого м'ясника знайшла свіжу баранячу ногу і вирішила приготувати її на грилі. Найскладніше - грамотно вирізати кістку, але це можна попросити зробити того ж м'ясника. А далі - діло маленьке. Головне - гарненько нагріти гриль і не пережарити ногу.
- Бараняча нога - 1 штука (до 1 кг)
- Часник - 5-6 зубчиків
- Розмарин (гілочки) - 4 штуки
- Винний або бальзамічний оцет - 4-5 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Для початку з баранячої ноги виріжте кістка. Розріжте плоть і витягніть кісточку.
2. У баранині зробіть "кишеньки" як це показано на малюнку.
3. Часник очистіть і дуже дрібно порубати. Розмарин промийте, зніміть з гілочок листочки або просто гілочки подрібніть. Начините кишеньки на баранячої нозі сумішшю з розмарину і часнику, гарненько присипте прянощами і всю поверхню баранини.
4. Перекладіть баранину на фольгу. Збризніть бальзамічним або винним оцтом можна звичайним оцтом), поперчіть. Використовуйте мелений перець! Кишеньки можете "закрити" невеликими шампурами, вони допоможуть знайти деяку форму і всій нозі. Загорніть фаршировану баранячу ногу без кістки в рулет, потім в фольгу і залиште в прохолодному місці на години дві-три.
5. По закінченню зазначеного в 4-му кроці часу обсмажте баранячу ногу на грилі. Не забудьте, що шматок м'яса - досить тонкий, тому обсмажуйте його зовсім недовго.
6. Просмажену на грилі баранячу ногу викладіть на тарілку і дайте їй відпочити протягом 10-15 хвилин. Потім наріжте і подавайте з овочами, улюбленим хлібом і брусничним або журавлинним джемом. Приємного!