Рецепт Бараняча нога в духовці цілком фото

Бараняча нога в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо, Фрукти, Яблука, Баранина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви

Звичайно, процес підготовки баранячої ноги забере у вас час - але воно того варто! Спробуйте, це блюдо здивує всіх ваших гостей - так само, як і ваші вміння приготувати таке "серйозне" страва!

Цей рецепт приготування баранячої ноги в духовці цілком досить простий, і я сподіваюся, вам він сподобається. Я дуже боялася, коли починала готувати, адже такий великий шматок аж ніяк не дешевого м'яса вимагає особливого підходу. Але я впоралася, а значить, у вас теж все вийде! Так що рекомендую з моїм рецептом ознайомитися уважніше!

  • Бараняча нога - 1 штука (приблизно 2 кг або трохи більше)
  • Часник - 3-4 штук
  • Яблука - 4 штуки
  • Чебрець - 4-5 штук (свіжих гілочок)
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Сидр яблучний сухий - 2 склянки (можна замінити шампанським або білим вином)
  • Бульйон - 1.5 склянки
  • Мед - 0.5 склянки
  • Масло оливкове - 0.5 склянки
  • Спеції - За смаком
бараняча нога в духовці цілком - фото крок 1
1. Ногу помиємо, обсушити, видалимо все непотрібне - наприклад, зайвий жир під шкірою або жорстку шкірку з верхнього шару шкіри. Натираємо спеціями, поливаємо соком половини лимона, фаршируємо зубчиками часнику то там, то сям. У такому вигляді нога хай полежить півгодини-годину, потім відправимо її при 200 градусах в духовці запікати на 20 хвилин.
бараняча нога в духовці цілком - фото крок 2
2. Тим часом яблука ріжемо шматочками, складаємо в миску. Сюди ж - подрібнений чебрець і спеції за смаком. Заливаємо бульйоном, якір, медом і олією. Перемішаємо.
бараняча нога в духовці цілком - фото крок 3
3. У цій суміші тушкуємо і запікаємо ногу. Через 20 хвилин після початку дістанемо її, викладаємо на подушку з яблук, поливаємо сиропом і відправимо в духовку. Час від часу треба ногу перевертати, а суміш з яблук - перемішувати.
бараняча нога в духовці цілком - фото крок 4
4. На готовність перевіряємо, проткнув в декількох місцях ногу через годину після початку запікання. Якщо соку немає, або він прозорий - значить, все готово. У мене нога з яблуками запікалася годину при 200 градусах в духовці.

Схожі рецепти