Бараняча нога в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Смачна страва для обіду або вечері - запечена бараняча нога з гарніром з картоплі. Чоловіки будуть на сьомому небі від щастя, особливо якщо ви подасте блюдо з гірчицею, гострим кетчупом або соусом.
Пам'ятайте, що баранину їдять тільки в гарячому вигляді, так само як і картопля, який просочений жиром від баранини. Тому подавайте блюдо з пилу-з жару відразу ж до столу з соліннями або маринованими овочами, різними соусами і діпамі. Найкраще запікати задню ногу ягняти, якщо вона є в наявності.
- Баранина - 700 грам (нога)
- Картопля - 600 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Приправа для плову - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
Підготуйте інгредієнти.
Очистіть картопляні бульби від шкірки, промийте їх у воді. Змастіть форму для запікання олією. Розріжте кожну картоплину навпіл, потім кожну половинку наріжте скибочками в форму. Присолите картопляну нарізку.
Баранячу ногу промийте у воді, зріжте з неї жили і плівки. Повапните її приправою для плову. Найкраще розрубати її на невеликі шматочки - вона швидше пропечеться. До речі, можна попросити про це м'ясника відразу ж після покупки м'яса.
Викладіть баранячу ногу в спеціях на картоплю у формі. М'ясо обов'язково повинно бути зверху, щоб жир, виділяється їм при запіканні, вбирався картоплею.
Накрийте форму фольгою і помістіть її в розігріту духову шафу при 220 градусах на 45 хвилин. Через зазначений час зніміть фольгу і запечіть м'ясо ще 5-10 хвилин до рум'яності.
Акуратно розкрийте фольгу, витягуючи форму з духовки.
Викладіть скибочки картоплі і шматочки баранини на блюдо, подайте до столу зі сметаною будь-якої жирності, соусами, кетчупом і т.Д.