Рецепт Бараняча нога в духовці з картоплею фото

Бараняча нога в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.

Смачна страва для обіду або вечері - запечена бараняча нога з гарніром з картоплі. Чоловіки будуть на сьомому небі від щастя, особливо якщо ви подасте блюдо з гірчицею, гострим кетчупом або соусом.

Опис приготування:

Пам'ятайте, що баранину їдять тільки в гарячому вигляді, так само як і картопля, який просочений жиром від баранини. Тому подавайте блюдо з пилу-з жару відразу ж до столу з соліннями або маринованими овочами, різними соусами і діпамі. Найкраще запікати задню ногу ягняти, якщо вона є в наявності.

  • Баранина - 700 грам (нога)
  • Картопля - 600 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Приправа для плову - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
бараняча нога в духовці з картоплею - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
бараняча нога в духовці з картоплею - фото крок 2
Очистіть картопляні бульби від шкірки, промийте їх у воді. Змастіть форму для запікання олією. Розріжте кожну картоплину навпіл, потім кожну половинку наріжте скибочками в форму. Присолите картопляну нарізку.
бараняча нога в духовці з картоплею - фото крок 3
Баранячу ногу промийте у воді, зріжте з неї жили і плівки. Повапните її приправою для плову. Найкраще розрубати її на невеликі шматочки - вона швидше пропечеться. До речі, можна попросити про це м'ясника відразу ж після покупки м'яса.
бараняча нога в духовці з картоплею - фото крок 4
Викладіть баранячу ногу в спеціях на картоплю у формі. М'ясо обов'язково повинно бути зверху, щоб жир, виділяється їм при запіканні, вбирався картоплею.
бараняча нога в духовці з картоплею - фото крок 5
Накрийте форму фольгою і помістіть її в розігріту духову шафу при 220 градусах на 45 хвилин. Через зазначений час зніміть фольгу і запечіть м'ясо ще 5-10 хвилин до рум'яності.
бараняча нога в духовці з картоплею - фото крок 6
Акуратно розкрийте фольгу, витягуючи форму з духовки.
бараняча нога в духовці з картоплею - фото крок 7
Викладіть скибочки картоплі і шматочки баранини на блюдо, подайте до столу зі сметаною будь-якої жирності, соусами, кетчупом і т.Д.

Схожі рецепти