Бараняча нога, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування баранячої ноги запеченої в духовці допоможе вам впоратися з складною на перший погляд, але дуже простий у дійсності завданням. Бараняча нога буде дуже соковитою!
Великі шматки м'яса мене завжди лякали. Здавалося, що впоратися з ними - задача дуже складна. Однак насправді великі шматки м'яса, такі як бараняча нога, готуються дуже просто. Цей рецепт - тому доказ. Не потрібно нічого вміти, потрібно мати всього кілька простих інгредієнтів і цей рецепт під рукою. До речі, конкретно цей рецепт баранячої ноги, запеченої в духовці, був знайдений мною в моїй улюбленій книзі "освоєння мистецтва французької кухні" . Так що можете не переживати, що зіпсуєте ногу - цього не станеться, за цим рецептом вона виходить чудово. Перевірено особисто. Неодноразово.
- Бараняча нога - 1 штука (вагою близько 3 кг)
- Часник - 5 зубчиків
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
Ось - бараняча нога, яку ми будемо запікати. Не бійтеся такого великого шматка м'яса: в дійсності, готувати його навіть простіше, ніж маленький!
Крупно наріжте часник.
Зробіть неглибокі (не більше 1 см) надрізи в самих товстих частинах ноги, вставте туди часточки часнику. Змастіть ногу оливковою олією, сіль і poperčite, посипте зеленню (я використовував розмарин). Залиште так на 1 годину при кімнатній температурі.
Розігрійте духовку до 165 градусів. Поставте в гарячу духовку баранячу ногу на решітці (під грати обов'язково підставте деко або щось інше, т.К. Буде капати жир, інакше забрудните всю духовку). Запікайте 1 час, потім переверніть ногу і запікайте ще 30 хвилин.
Тепер - ключовий момент. Дістаємо ногу з духовки, кладемо в який-небудь посуд, накриваємо кришкою і залишаємо на 30-40 хвилин. Бараняча нога повинна дійти до готовності таким чином. Що, утриматися від спокуси нелегко - пахне баранина дуже апетитно.
Коли баранина буде готова, ви без великих проблем відокремте м'ясо від кістки. Усе, можна подавати до столу.