Рецепт Бараняча нога, запечена в духовці фото

Бараняча нога, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування баранячої ноги запеченої в духовці допоможе вам впоратися з складною на перший погляд, але дуже простий у дійсності завданням. Бараняча нога буде дуже соковитою!

Опис приготування:

Великі шматки м'яса мене завжди лякали. Здавалося, що впоратися з ними - задача дуже складна. Однак насправді великі шматки м'яса, такі як бараняча нога, готуються дуже просто. Цей рецепт - тому доказ. Не потрібно нічого вміти, потрібно мати всього кілька простих інгредієнтів і цей рецепт під рукою. До речі, конкретно цей рецепт баранячої ноги, запеченої в духовці, був знайдений мною в моїй улюбленій книзі"Освоєння мистецтва французької кухні" . Так що можете не переживати, що зіпсуєте ногу - цього не станеться, за цим рецептом вона виходить чудово. Перевірено особисто. Неодноразово.

  • Бараняча нога - 1 штука (вагою близько 3 кг)
  • Часник - 5 зубчиків
  • Зелень - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
бараняча нога, запечена в духовці - фото крок 1
Ось - бараняча нога, яку ми будемо запікати. Не бійтеся такого великого шматка м'яса: в дійсності, готувати його навіть простіше, ніж маленький!
бараняча нога, запечена в духовці - фото крок 2
Крупно наріжте часник.
бараняча нога, запечена в духовці - фото крок 3
Зробіть неглибокі (не більше 1 см) надрізи в самих товстих частинах ноги, вставте туди часточки часнику. Змастіть ногу оливковою олією, сіль і poperčite, посипте зеленню (я використовував розмарин). Залиште так на 1 годину при кімнатній температурі.
бараняча нога, запечена в духовці - фото крок 4
Розігрійте духовку до 165 градусів. Поставте в гарячу духовку баранячу ногу на решітці (під грати обов'язково підставте деко або щось інше, т.К. Буде капати жир, інакше забрудните всю духовку). Запікайте 1 час, потім переверніть ногу і запікайте ще 30 хвилин.
бараняча нога, запечена в духовці - фото крок 5
Тепер - ключовий момент. Дістаємо ногу з духовки, кладемо в який-небудь посуд, накриваємо кришкою і залишаємо на 30-40 хвилин. Бараняча нога повинна дійти до готовності таким чином. Що, утриматися від спокуси нелегко - пахне баранина дуже апетитно.
бараняча нога, запечена в духовці - фото крок 6
Коли баранина буде готова, ви без великих проблем відокремте м'ясо від кістки. Усе, можна подавати до столу.

Схожі рецепти