Бараняча нога, запечена на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Коли настають погожі вихідні або святкові дні, нас так і тягне на природу. Відпочинок за містом часто пов'язаний з Кострова посиденьками. Ось, як приготувати баранячу ногу, запечену на мангалі.
Баранина - відмінний поживний вид м'яса. Готувати його краще на багатті. Тоді йде специфічний запах, який багато хто не люблять. З димом все це кудись зникає. Залишається тільки незрівнянний аромат смаженого шашлику!
- Бараняча нога - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста / зелений - За смаком
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Вино червоне - 1 Склянка
Для початку, перед тим, як піти на пікнік, потрібно заздалегідь замаринувати наш майбутній шашлик з баранячої ноги. Ви можете взяти будь-яку частину тушки баранчика. Принцип приблизно один. Я взяла Бараняча ногу.
Готуємо спеції. Наріжемо дрібно часник, цибуля і зелень. Додамо туди спеції, сіль і перець. Наллємо ложечку оливкового масла, хоча це необов'язково.
Беремо фольгу. Кладемо на неї баранячу ногу: я буду маринувати її прямо в фользі. У ній же і буду запікати. Наливаю стакан червоного напівсолодкого вина. Натираю ногу спеціями. Ретельно загортаю її в фольгу, та так, щоб маринад не витік, а залишився всередині. І все, можна брати на природу.
До речі, туди ж, в фольгу до ноги, можна покласти різні овочі. Вони відмінно запекутся на вугіллі разом з м'ясом. А смак у них буде просто незрівнянний! Кладемо все це на решітку і закріплюємо над мангалом. Гаситися має по півгодини з кожного боку. Вугілля повинні бути спекотними.
Через годину дістаємо ногу і дожаріваем її у відкритому вигляді. Овочі можна також допекти. Тоді у м'яса і овочів з'явиться апетитна скоринка і темний рум'янець.
Через 10-15 хвилин знімаємо все з вогню і викладаємо на блюдо. Апетитна бараняча нога пропеклась зсередини і покрилася скоринкою зовні. У такі моменти шкодуєш про те, що існує цивілізація. У місті ж так не приготуєш!