Рецепт Бараняча нога, запечена на мангалі фото

Бараняча нога, запечена на мангалі
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Коли настають погожі вихідні або святкові дні, нас так і тягне на природу. Відпочинок за містом часто пов'язаний з Кострова посиденьками. Ось, як приготувати баранячу ногу, запечену на мангалі.

Опис приготування:

Баранина - відмінний поживний вид м'яса. Готувати його краще на багатті. Тоді йде специфічний запах, який багато хто не люблять. З димом все це кудись зникає. Залишається тільки незрівнянний аромат смаженого шашлику!

  • Бараняча нога - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста / зелений - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Вино червоне - 1 Склянка
бараняча нога, запечена на мангалі - фото крок 1
Для початку, перед тим, як піти на пікнік, потрібно заздалегідь замаринувати наш майбутній шашлик з баранячої ноги. Ви можете взяти будь-яку частину тушки баранчика. Принцип приблизно один. Я взяла Бараняча ногу.
бараняча нога, запечена на мангалі - фото крок 2
Готуємо спеції. Наріжемо дрібно часник, цибуля і зелень. Додамо туди спеції, сіль і перець. Наллємо ложечку оливкового масла, хоча це необов'язково.
бараняча нога, запечена на мангалі - фото крок 3
Беремо фольгу. Кладемо на неї баранячу ногу: я буду маринувати її прямо в фользі. У ній же і буду запікати. Наливаю стакан червоного напівсолодкого вина. Натираю ногу спеціями. Ретельно загортаю її в фольгу, та так, щоб маринад не витік, а залишився всередині. І все, можна брати на природу.
бараняча нога, запечена на мангалі - фото крок 4
До речі, туди ж, в фольгу до ноги, можна покласти різні овочі. Вони відмінно запекутся на вугіллі разом з м'ясом. А смак у них буде просто незрівнянний! Кладемо все це на решітку і закріплюємо над мангалом. Гаситися має по півгодини з кожного боку. Вугілля повинні бути спекотними.
бараняча нога, запечена на мангалі - фото крок 5
Через годину дістаємо ногу і дожаріваем її у відкритому вигляді. Овочі можна також допекти. Тоді у м'яса і овочів з'явиться апетитна скоринка і темний рум'янець.
бараняча нога, запечена на мангалі - фото крок 6
Через 10-15 хвилин знімаємо все з вогню і викладаємо на блюдо. Апетитна бараняча нога пропеклась зсередини і покрилася скоринкою зовні. У такі моменти шкодуєш про те, що існує цивілізація. У місті ж так не приготуєш!

Схожі рецепти