Запечена бараняча нога
(покроковий рецепт з фото)
Запечена бараняча нога - шикарне блюдо і відмінний привід, щоб зібрати сім'ю і друзів за святковим столом. Трошки терпіння, ваших зусиль - і ніжне м'ясо з красивою скоринкою у вас на столі.
Готувати запечену баранячу ногу довго: спочатку маринувати, потім пару годин запікати в духовці, але особливого клопоту приготування вам не доставить. Зате потім ви зможете сповна насолодитися дуже смачним, ароматним і соковитим м'ясом. Як приготувати запечену баранячу ногу, дивіться в покроковому рецепті, який я написав нижче. Приготуйте чудову баранячу ніжку, і ваші друзі і рідні будуть впевнені, що смачніше страви з баранини вони не пробували.
- Бараняча нога - 1 штука
- Курдючний жир - 300 грам
- Часник - 3 штуки(2 головки - для начинки, 1 - для натирки)
- Розмарин сухий - 1, 5 чайних ложки(1 немає. L. - для начинки, 0, 5 - для натирки)
- Чебрець - 1, 5 чайних ложки(1 немає. L. - для начинки, 0, 5 - для натирки)
- Сіль - 3 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Червоний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Картопля - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Рослинна олія - 70 мілілітрів(50 мл - для натирки)
Баранячу ногу моєму, сушимо і очищаємо від плівок.
Курдючний жир нарізаємо невеликими кубиками. Якщо немає під рукою жиру, то можна взяти свіже сало.
У мисці змішуємо жир, подрібнену головку часнику, сіль, розмарин і чебрець. Потім робимо ножем проколи в м'ясі, розширюємо їх трохи пальцем і начиняє ці дірочки отриманою сумішшю.
В іншій мисці змішуємо пропущену через чеснокодавку головку часнику, перець чорний і червоний, чебрець, розмарин, сіль і рослинне масло. Добре натираємо ногу, накриваємо її плівкою або фольгою і відправляємо в холодильник на ніч або на кілька годин.
Очищаємо картоплю і цибулю, ріжемо на 4 частини, додаємо перець чилі цілий, сіль, перець і рослинне масло. Добре все перемішуємо.
Перекладаємо ногу в рукав для запікання, а навколо викладаємо картопля. Щільно зав'язуємо пакет, робимо зубочисткою кілька проколів зверху і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 2 годину.
Ароматна запечена бараняча нога з апетитною скоринкою дуже соковита і м'ясо добре відділяється від кістки.
Подавайте запечену баранячу ногу разом з картоплею, порізавши на шматки.