Рецепт Запечена бараняча нога фото

Запечена бараняча нога
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Запечена бараняча нога - шикарне блюдо і відмінний привід, щоб зібрати сім'ю і друзів за святковим столом. Трошки терпіння, ваших зусиль - і ніжне м'ясо з красивою скоринкою у вас на столі.

Опис приготування:

Готувати запечену баранячу ногу довго: спочатку маринувати, потім пару годин запікати в духовці, але особливого клопоту приготування вам не доставить. Зате потім ви зможете сповна насолодитися дуже смачним, ароматним і соковитим м'ясом. Як приготувати запечену баранячу ногу, дивіться в покроковому рецепті, який я написав нижче. Приготуйте чудову баранячу ніжку, і ваші друзі і рідні будуть впевнені, що смачніше страви з баранини вони не пробували.

  • Бараняча нога - 1 штука
  • Курдючний жир - 300 грам
  • Часник - 3 штуки(2 головки - для начинки, 1 - для натирки)
  • Розмарин сухий - 1, 5 чайних ложки(1 немає. L. - для начинки, 0, 5 - для натирки)
  • Чебрець - 1, 5 чайних ложки(1 немає. L. - для начинки, 0, 5 - для натирки)
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Червоний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Перець чилі - 1 штука
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів(50 мл - для натирки)
запечена бараняча нога - фото крок 1
Баранячу ногу моєму, сушимо і очищаємо від плівок.
запечена бараняча нога - фото крок 2
Курдючний жир нарізаємо невеликими кубиками. Якщо немає під рукою жиру, то можна взяти свіже сало.
запечена бараняча нога - фото крок 3
У мисці змішуємо жир, подрібнену головку часнику, сіль, розмарин і чебрець. Потім робимо ножем проколи в м'ясі, розширюємо їх трохи пальцем і начиняє ці дірочки отриманою сумішшю.
запечена бараняча нога - фото крок 4
В іншій мисці змішуємо пропущену через чеснокодавку головку часнику, перець чорний і червоний, чебрець, розмарин, сіль і рослинне масло. Добре натираємо ногу, накриваємо її плівкою або фольгою і відправляємо в холодильник на ніч або на кілька годин.
запечена бараняча нога - фото крок 5
Очищаємо картоплю і цибулю, ріжемо на 4 частини, додаємо перець чилі цілий, сіль, перець і рослинне масло. Добре все перемішуємо.
запечена бараняча нога - фото крок 6
Перекладаємо ногу в рукав для запікання, а навколо викладаємо картопля. Щільно зав'язуємо пакет, робимо зубочисткою кілька проколів зверху і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 2 годину.
запечена бараняча нога - фото крок 7
Ароматна запечена бараняча нога з апетитною скоринкою дуже соковита і м'ясо добре відділяється від кістки.
запечена бараняча нога - фото крок 8
Подавайте запечену баранячу ногу разом з картоплею, порізавши на шматки.

Схожі рецепти