Рецепт Бараняча нога, запечена в фользі фото

Бараняча нога, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На жаль, багато хто готує баранину рідко, але деякі страви, такі як бараняча нога, запечена в фользі в домашніх умовах, можуть вразити навіть гурманів. Родзинка рецепта - особливий маринад.

Опис приготування:

Запікається бараняча нога, запечена в фользі в домашніх умовах не більше 2 годин. При бажанні в маринад можна додати сік лимона, але масло і спеції і так чудово просочать баранину. Ще важливий момент - не шкодувати фольгу, щоб м'ясо як слід приготувалося в маринаді і власному соку. Баранина за цим рецептом виходить соковитою і м'якою, тому міфи про жорсткість даного сорту м'яса буде розвіяно.

  • Бараняча нога - 1 штука
  • Чорнослив - 200 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Гірчичний - За смаком
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Зелень петрушки - 15 грам
  • Сіль, спеції, лавровий лист - За смаком
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
бараняча нога, запечена в фользі - фото крок 1
1. Незважаючи на те, що набір продуктів досить великий, приготувати баранячу ногу вельми просто. Особливу пікантність їй додасть чорнослив і приправи.
бараняча нога, запечена в фользі - фото крок 2
2. Готуємо маринад. Саме він в даному блюді грає важливу роль. Приправи потрібно взяти за смаком, додайте до них нарізану дрібно часник, гострий перець і стебла петрушки.
бараняча нога, запечена в фользі - фото крок 3
3. До нашої суміші потрібно додати рослинне масло.
бараняча нога, запечена в фользі - фото крок 4
4. Виходить такий маринад. Тепер їм можна просочувати наше м'ясо.
бараняча нога, запечена в фользі - фото крок 5
5. Після цього загортаємо ногу в фольгу і відправляємо в розігріту духовку на 1, 5 годину. Температура духової шафи повинна бути не менше 180 градусів.
бараняча нога, запечена в фользі - фото крок 6
6. Після приготування дайте трохи охолонути м'ясу і подавайте цільним шматком або вже нарізане на листі салату і подушці зі свіжих овочів.

Схожі рецепти