Бараняча нога, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
На жаль, багато хто готує баранину рідко, але деякі страви, такі як бараняча нога, запечена в фользі в домашніх умовах, можуть вразити навіть гурманів. Родзинка рецепта - особливий маринад.
Запікається бараняча нога, запечена в фользі в домашніх умовах не більше 2 годин. При бажанні в маринад можна додати сік лимона, але масло і спеції і так чудово просочать баранину. Ще важливий момент - не шкодувати фольгу, щоб м'ясо як слід приготувалося в маринаді і власному соку. Баранина за цим рецептом виходить соковитою і м'якою, тому міфи про жорсткість даного сорту м'яса буде розвіяно.
- Бараняча нога - 1 штука
- Чорнослив - 200 грам
- Лимон - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Гірчичний - За смаком
- Рослинна олія - 100 грам
- Зелень петрушки - 15 грам
- Сіль, спеції, лавровий лист - За смаком
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
1. Незважаючи на те, що набір продуктів досить великий, приготувати баранячу ногу вельми просто. Особливу пікантність їй додасть чорнослив і приправи.
2. Готуємо маринад. Саме він в даному блюді грає важливу роль. Приправи потрібно взяти за смаком, додайте до них нарізану дрібно часник, гострий перець і стебла петрушки.
3. До нашої суміші потрібно додати рослинне масло.
4. Виходить такий маринад. Тепер їм можна просочувати наше м'ясо.
5. Після цього загортаємо ногу в фольгу і відправляємо в розігріту духовку на 1, 5 годину. Температура духової шафи повинна бути не менше 180 градусів.
6. Після приготування дайте трохи охолонути м'ясу і подавайте цільним шматком або вже нарізане на листі салату і подушці зі свіжих овочів.