Бараняча нога тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Як би страшно не звучало назву рецепта, яким я хочу поділитися, готувати його нескладно. Тому що я знаю пару секретів, полегшують підготовку. Дивіться, як приготувати баранячу ногу тушковану.
Обов'язково запишіть собі цей рецепт. Ми будемо гасити баранину з овочами. За рахунок того, що м'ясо буде готуватися в спеціальній водичці, воно вийде дуже ароматним. Крім цього, матиме насичений смак. Можна приємно здивувати своїх гостей.
- Бараняча нога - 600 грам (можете відразу купити нарізану на шматки)
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Консервовані томати - 6 штук
- Чорний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Тепла вода - 150 мілілітрів
Приготуємо шафранову воду для томління м'яса. Шафран наполягаємо в 150 мл теплої води протягом 15 хвилин.
Розігрійте масло в сковороді або казані. Викладіть туди баранину. Обсмажте її з обох сторін до блідого кольору.
Почистіть і наріжте цибулю, часник і морква, наріжте овочі. Додайте їх до м'яса, продовжуючи обсмажувати блюдо.
Влийте в казан шафранову воду і доведіть все до кипіння. Потім всипте сіль, перець і розмарин. При цьому тушкуйте страву на повільному вогні.
Консервовані томати очистіть і додайте до баранини з овочами. Готуйте близько 1, 5 годину. Ароматне м'ясне блюдо готове до подачі!