Рецепт Бараняча нога з розмарином і часником фото

Бараняча нога з розмарином і часником
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо , Зелень , Баранина , Розмарин
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 8 г. 20 хв.

Не знаю, що приготувати на Новий рік? Зверніть увагу на таке розкішне і ефектне блюдо, як бараняча нога з розмарином і часником. Гарантую - гості будуть в захваті!

Опис приготування:

Бараняча нога з розмарином і часником - страва, ідеально підходить для новорічного або різдвяного застілля. По перше, ви напевно його ніколи не готували - а Новий рік є чудовою нагодою спробувати щось новеньке. По-друге, блюдо дійсно святково виглядає на святковому столі - все-таки величезний шматок м'яса. По-третє, блюдо дійсно виходить дуже смачним - настільки смачним, що його можна з гордістю ставити на святковий стіл. Ну, а урочисте розрізання баранячої ноги господарем будинку або главою сім'ї лише посилить атмосферу свята

  • Бараняча нога (вагою близько 2 кг) - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 10 зубчиків
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Розмарин - 2 чайних ложки
  • Гірчичний - 2 чайних ложки
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 1
Девіз страви: мінімум інгредієнтів - максимальний результат!
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 2
Баранячу ногу промиваємо, гострим ножем робимо в ній надрізи глибиною в пару сантиметрів.
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 3
В зроблені надрізи вставляємо очищені зубчики часнику.
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 4
Намагайтеся шпигувати ногу часником рівномірно, щоб вона рівномірно просочилася смаком і ароматом часнику.
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 5
Додаємо сік з одного лимона.
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 6
Тепер необхідно змішати отриманий лимонний сік з сіллю, перцем, гірчицею і розмарином.
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 7
Отриманою сумішшю щедро натираємо баранячу ногу. Загортаємо баранячу ногу в харчову плівку і відправляємо в холодильник маринуватися. Досить на пару годин, але найкраще - на ніч.
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 8
Замариновану баранячу ногу кладемо в форму для запікання, трохи змащену маслом. Запікаємо баранячу ногу в такий спосіб: перші 20 хвилин - при 205 градусах, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще годину або трохи більше години.
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 9
Готове м'ясо дістаємо з духовки, накриваємо його фольгою і даємо постояти хвилин 10-15. Потім баранячу ногу можна нарізати на скибочки і подавати до столу.
бараняча нога з розмарином і часником - фото крок 10
Смачного, друзі!

Схожі рецепти