Сьомга, запечена в духовці по-королівськи
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга завжди вважалася королівської рибою. Тому і блюдо так називається. Правильно підібрати до страви соус - це вже половина успіху. У рецепті нашого соусу всі компоненти тільки підсилюють смак сьомги.
Кількість порцій: 4
- Свіжа сьомга - 1 кілограм
- Лимон, сік - 1/2 штуки (плюс цілий лимон)
- Сіль, спеції для риби - За смаком
- Кріп, пучок - 1 штука (плюс один пучок для соусу)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Зелену цибулю для гарніру - За смаком (плюс один пучок для соусу)
- Крем - 150 грам (соус)
- Майонез - 150 грам (соус)
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка (соус)
- Огірок свіжий - 1 штука (соус)
- Яйце - 2 штуки (соус)
- Сіль, чорний перець - За смаком (соус)
1. Рибу почистити, промити і розрізати на 4 порційних шматка. Приправити спеціями і сіллю.
2. Лимон розрізати кільцями, кріп просто промити. На дно скляної форми, змащеній маслом, укласти половину лимона і кропу. Викласти всі шматки риби і скропити лимонним соком. Зверху на рибу покласти залишилися лимон і кріп. Закрити форму щільно фольгою. Риба повинна промаринуватися 2-3 годину. Розігріти духовку і поставити туди форму з рибою, не відкриваючи фольгу. Риба запікається 30-40 хвилин.
3. За цей час можна приготувати соус. Зварити яйця і дрібно порубати. Огірок, кріп і зелена цибуля дрібно порубати. В окремий посуд вилити сметану, майонез, гірчицю. Додати туди готові яйця і зелень, сіль і перець. Все перемішати.
4. Готову рибу викласти на блюдо, прикрасити лимоном і зеленою цибулею. Подають запечену сьомгу з соусом.