Відбивні зі свинини по-королівськи
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва знайоме багатьом і має десятки різних варіацій. Пропоную на замітку рецепт приготування відбивних зі свинини по-королівськи зі своєю особливою родзинкою, що робить блюдо дивно смачним.
Класичний рецепт відбивних зі свинини по-королівськи доповнений в цьому варіанті горіхами і журавлиною. М'ясо виходить не тільки соковитим і смачним, але і з досить оригінальними кислуватими нотками. Гарнір до страви можна приготувати окремо або на деку разом з м'ясом.
- Свинина - 800 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Майонез - 100 грам
- Грецькі горіхи - 50-70 грам
- Журавлина - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Зелень - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Свинину вимити, просушити паперовим рушником і нарізати середніми шматочками. Відбити злегка з двох сторін.
2. Деко або форму для запікання змастити трохи олією і викласти відбивні. Підсолити і поперчити за смаком, змастити трохи майонезом або сметаною. Очистити цибулину і нарізати кільцями. Викласти зверху м'яса по 1-2 шматочка.
3. Волоські горіхи трохи подрібнити (але не в борошно, а щоб відчувалися шматочки) і присипати зверху. При бажанні в рецепт приготування відбивних зі свинини по-королівськи можна використовувати і інші горіхи за смаком.
4. Форму накрити фольгою і відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
5. Тим часом натерти на тертці трохи твердого сиру. Журавлину (або іншу кислу ягоду) вимити й обсушити. Форму дістати з духовки і присипати зверху сиром. Додати трохи журавлини і при бажанні картопля.
6. Коли відбивні зі свинини по-королівськи в домашніх умовах готові, їх можна присипати свіжою зеленню. Акуратно розділити на порційні шматочки і можна подавати до столу.