Рецепт Відбивні зі свинини по-королівськи фото

Відбивні зі свинини по-королівськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Відбивні

Ця страва знайоме багатьом і має десятки різних варіацій. Пропоную на замітку рецепт приготування відбивних зі свинини по-королівськи зі своєю особливою родзинкою, що робить блюдо дивно смачним.

Класичний рецепт відбивних зі свинини по-королівськи доповнений в цьому варіанті горіхами і журавлиною. М'ясо виходить не тільки соковитим і смачним, але і з досить оригінальними кислуватими нотками. Гарнір до страви можна приготувати окремо або на деку разом з м'ясом.

  • Свинина - 800 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Майонез - 100 грам
  • Грецькі горіхи - 50-70 грам
  • Журавлина - 100 грам
  • Сир - 100 грам
  • Зелень - 10 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
відбивні зі свинини по-королівськи - фото крок 1
1. Свинину вимити, просушити паперовим рушником і нарізати середніми шматочками. Відбити злегка з двох сторін.
відбивні зі свинини по-королівськи - фото крок 2
2. Деко або форму для запікання змастити трохи олією і викласти відбивні. Підсолити і поперчити за смаком, змастити трохи майонезом або сметаною. Очистити цибулину і нарізати кільцями. Викласти зверху м'яса по 1-2 шматочка.
відбивні зі свинини по-королівськи - фото крок 3
3. Волоські горіхи трохи подрібнити (але не в борошно, а щоб відчувалися шматочки) і присипати зверху. При бажанні в рецепт приготування відбивних зі свинини по-королівськи можна використовувати і інші горіхи за смаком.
відбивні зі свинини по-королівськи - фото крок 4
4. Форму накрити фольгою і відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
відбивні зі свинини по-королівськи - фото крок 5
5. Тим часом натерти на тертці трохи твердого сиру. Журавлину (або іншу кислу ягоду) вимити й обсушити. Форму дістати з духовки і присипати зверху сиром. Додати трохи журавлини і при бажанні картопля.
відбивні зі свинини по-королівськи - фото крок 6
6. Коли відбивні зі свинини по-королівськи в домашніх умовах готові, їх можна присипати свіжою зеленню. Акуратно розділити на порційні шматочки і можна подавати до столу.

Схожі рецепти