Рецепт Курка по-королівськи фото

Курка по-королівськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Фуршет , Святковий обід , 23 лютого
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 40 хв.

Незважаючи на таку гучну назву, приготувати цю страву можна легко і просто, проте, смак у нього дійсно дивовижний - воно нагадує булочку з ніжною начинкою з курки і грибів всередині.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування курки по-королівськи є традиційною стравою французької кухні. Скажу вам чесно, я не маю ні найменшого уявлення про те, чому у нього таку назву і чи має воно якесь відношення до французьких королів і королев. Можливо да, але особисто для мене це весь просте в приготуванні і дуже смачне блюдо, яке я досить часто готую вдома, так як в нашій родині всі його просто обожнюють. А зробити його дуже легко і просто, і я думаю, що будь-який впорається з цим простим рецептом курки по-королівськи. До того ж інгредієнти все досить звичайні і навіть листкове тісто ви спокійнісінько можете купити в будь-якому магазині, а інша справа техніки.

  • Грудка куряча - 0, 5 штуки
  • Тісто листкове - 200 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Вершки 22% - 150 мілілітрів
  • Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука (для змащення)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
курка по-королівськи - фото крок 1
Листкове тісто, НЕ розгортаючи, razrezaem з 4 квадрата, а ті в свою чергу ріжемо по діагоналі. Таким чином, у нас повинно вийти 8 трикутників листкового тіста. Деко встеляли пергаментним папером і викладаємо на нього наші трикутники, змащуємо їх збитим яйцем. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
курка по-королівськи - фото крок 2
Поки тісто випікається, ми займемося підготовкою начинки. Печериці промиваємо, а потім нарізаємо тонкими пластинками.
курка по-королівськи - фото крок 3
Філе курки так само моєму під холодною водою і нарізаємо невеликими квадратиками.
курка по-королівськи - фото крок 4
Сир необхідно натерти на крупній тертці.
курка по-королівськи - фото крок 5
Тепер нам знадобляться дві сковорідки. В одній ми будемо обсмажувати курку з додаванням олії, в інший гриби. Курку смажимо до готовності, а гриби, поки в них не випарується зайва рідина. Потім додаємо в гриби борошно, перемішуємо і вливаємо вершки. Тепер перекладаємо обсмажену курку на сковорідку з грибами і посипаємо все сиром. Перемішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо, тушкуємо на повільному вогні протягом 7-8 хвилин.
курка по-королівськи - фото крок 6
Тепер фінальна фаза: виймаємо з духовки наші трикутники і акуратно розшаровується кожен на дві частини. На одну частину кладемо приготовлену начинку і накриваємо другою. От і все! Наше королівське страва готова, і його можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти