Рецепт Курка по-королівськи фото

Курка по-королівськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Романтична вечеря, Фуршет, Святковий обід, 23 лютого
Гарячі страви

Незважаючи на таку гучну назву, приготувати цю страву можна легко і просто, проте, смак у нього дійсно дивовижний - воно нагадує булочку з ніжною начинкою з курки і грибів всередині.

Цей рецепт приготування курки по-королівськи є традиційною стравою французької кухні. Скажу вам чесно, я не маю ні найменшого уявлення про те, чому у нього таку назву і чи має воно якесь відношення до французьких королів і королев. Можливо да, але особисто для мене це весь просте в приготуванні і дуже смачне блюдо, яке я досить часто готую вдома, так як в нашій родині всі його просто обожнюють. А зробити його дуже легко і просто, і я думаю, що будь-який впорається з цим простим рецептом курки по-королівськи. До того ж інгредієнти все досить звичайні і навіть листкове тісто ви спокійнісінько можете купити в будь-якому магазині, а інша справа техніки.

  • Грудка куряча - 0, 5 штуки
  • Тісто листкове - 200 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Вершки 22% - 150 мілілітрів
  • Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука (для змащення)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
курка по-королівськи - фото крок 1
Листкове тісто, НЕ розгортаючи, razrezaem з 4 квадрата, а ті в свою чергу ріжемо по діагоналі. Таким чином, у нас повинно вийти 8 трикутників листкового тіста. Деко встеляли пергаментним папером і викладаємо на нього наші трикутники, змащуємо їх збитим яйцем. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
курка по-королівськи - фото крок 2
Поки тісто випікається, ми займемося підготовкою начинки. Печериці промиваємо, а потім нарізаємо тонкими пластинками.
курка по-королівськи - фото крок 3
Філе курки так само моєму під холодною водою і нарізаємо невеликими квадратиками.
курка по-королівськи - фото крок 4
Сир необхідно натерти на крупній тертці.
курка по-королівськи - фото крок 5
Тепер нам знадобляться дві сковорідки. В одній ми будемо обсмажувати курку з додаванням олії, в інший гриби. Курку смажимо до готовності, а гриби, поки в них не випарується зайва рідина. Потім додаємо в гриби борошно, перемішуємо і вливаємо вершки. Тепер перекладаємо обсмажену курку на сковорідку з грибами і посипаємо все сиром. Перемішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо, тушкуємо на повільному вогні протягом 7-8 хвилин.
курка по-королівськи - фото крок 6
Тепер фінальна фаза: виймаємо з духовки наші трикутники і акуратно розшаровується кожен на дві частини. На одну частину кладемо приготовлену начинку і накриваємо другою. От і все! Наше королівське страва готова, і його можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти