Картопля по-королівськи
(покроковий рецепт з фото)
Картопля по-королівськи - смачна страва з особливим пікантним смаком. Як і випливає з назви, подавати його можна не тільки на буденний, але і на святковий стіл.
Картопля - це смачно, картопля - це ситно! Давайте приготуємо її так, щоб не було соромно і до королівського столу подати. Рецепт приготування картоплі по-королівськи порівняно простий. Особливу пікантність цієї страви надає чорнослив. А ще мені подобається, що сік з м'яса просочує нижній шар картоплі і в підсумку картопля виходить ніжним і з м'ясним смаком. Я розповім вам, як приготувати картоплю по-королівськи. Читайте і робіть! Все у вас вийде і буде смачно, гарантую!
- М'ясо - 300-400 грам (м'ясо будь-яке - яловичина, свинина або телятина)
- Картопля - 700-800 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Майонез - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сухі спеції - 2-3 Щепоток (ваші улюблені)
М'ясо миємо, нарізаємо і тонко відбиваємо. Солимо і перчимо.
Картоплю чистимо і нарізаємо кружечками. Солимо, перчим. Посипаємо спеціями і добре перемішуємо.
Замочуємо чорнослив. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями.
У форму для запікання викладаємо приблизно половину нарізаної картоплі, потім викладаємо відбиті шматочки м'яса. Поверх м'яса викладаємо чорнослив. Не забудьте вийняти з нього кісточки. Чорнослив можна порізати на маленькі шматочки.
Викладаємо поверх м'яса наступний шар - цибуля.
Верхній шар - що залишилася картопля.
Змащуємо верхній шар нашого страви майонезом і посипаємо натертим сиром.
Запікаємо в духовці при температурі 200-220 градусів приблизно годину. Слідкуйте за сиром - корочка не повинна підгоріти і сильно засохнути.