Сиг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Зараз розповім вам, як запекти філе сига в духовці смачно і незвично. Люблю ароматні соуси, тому в цей раз риба запікатиметься на подушці з томатного соусу з травами і маслинами.
Основним інгредієнтом цієї страви є філе сига, але більшість часу йде на підготовку соусу. Ніжне біле м'ясо краще не піддавати агресивної термообробці, тому м'ясо викладається на подушку з соусу, а не поливається їм при готуванні, як це зазвичай буває. Соус готується з томатів з додаванням перчика чилі, ароматних трав і спецій. Коли риба знаходиться на соусі, то фактично гаситься і пропарюють в ароматах трав і спецій.
- Часник - 3 зубчики
- Базилік - 1 пучок
- Перець чилі - 1 штука
- Консервовані помідори "вершки" - 800 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Червоний винний оцет - За смаком
- Файл сиг - 600 грам
- Чорні маслини з кісточкою - 100 грам
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
1
У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію. Подрібніть часник, базилік, а перець чилі надріжте, щоб не лопнув в гарячому маслі. Надішліть все в сковороду і обсмажте на середньому вогні.
2
Після того як часник став м'яким, додаємо помідори, солимо, перчимо і тушкуємо приблизно 30 хвилин.
3
Через півгодини помідори тиснемо ложкою, а перець чилі виймаємо. Додаємо червоний винний оцет, при необхідності приправляємо спеціями.
4
Розігріваємо духовку до 220 градусів. У форму 20*30 см виливаємо соус. Філе перчимо і солимо з двох сторін, викладаємо на соус в форму.
5
У маслин видаляємо кісточки. Маслини з каперсами додаємо в форму і посипаємо базиліком.
6
Випікаємо близько 15 хвилин або до готовності риби. Подається з картоплею і свіжим салатом.
7
Смачного!