Сиг в фользі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Річкова риба, на мій погляд, найсмачніша, я їм її досить часто, і особливо мені подобається сиг. А якщо вам цікаво як я готую його, то я з радістю поділюся з вами своїм простим рецептом.
У нашій родині страви з різної риби завжди були в пошані, тим більше, якщо робилися вони з смачного річкового сига. Я знаю безліч різних варіантів приготування цієї риби, але сьогодні хочу поділитися з вами найпростішим рецептом сига в фользі в духовці. Для нього нам знадобиться всього лише пару цибулин, трохи свіжого кропу, сіль, перець і, звичайно ж, сама риба. В принципі це все необхідні інгредієнти для того, щоб сиг в фользі в духовці в домашніх умовах вийшов неймовірно смачний, соковитий і ароматний.
1) Почнем з того, що випатрати рибу, очистимо її від луски і ретельно промиємо під проточною водою. Після цього сига слід гарненько натерти з усіх боків сіллю і меленим перцем.
2) Далі чистимо цибулю і нарізаємо його кільцями, свіжий кріп промиваємо під водою і подрібнюємо.
3) Тепер є два варіанти приготування, в одному з яких ми беремо форму для запікання і викладаємо в неї нарізану цибулю, посипаємо його кропом, а зверху кладемо сига, потім накриваємо форму фольгою. Інший варіант - це прямо на фольгу викласти цибулю з кропом, на них поставити сига і загорнути його щільно в фольгу. Ви можете використовувати будь-який з цих варіантів, в будь-якому випадку кінцевий результат буде відмінний.
4) Отже, відправляємо нашу рибку в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 40-50 vbyen, після закінчення часу фольгу можна розгорнути і пару хвилин запікати сига без неї, щоб риба підрум'янилася.
Готового сига викладаємо на тарілку і подаємо до столу, прикрасивши його часточками лимона. Приємного всім апетиту!
- Сиг- 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кріп свіжий подрібнений - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Почнем з того, що випатрати рибу, очистимо її від луски і ретельно промиємо під проточною водою. Після цього сига слід гарненько натерти з усіх боків сіллю і меленим перцем.
2) Далі чистимо цибулю і нарізаємо його кільцями, свіжий кріп промиваємо під водою і подрібнюємо.
3) Тепер є два варіанти приготування, в одному з яких ми беремо форму для запікання і викладаємо в неї нарізану цибулю, посипаємо його кропом, а зверху кладемо сига, потім накриваємо форму фольгою. Інший варіант - це прямо на фольгу викласти цибулю з кропом, на них поставити сига і загорнути його щільно в фольгу. Ви можете використовувати будь-який з цих варіантів, в будь-якому випадку кінцевий результат буде відмінний.
4) Отже, відправляємо нашу рибку в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 40-50 vbyen, після закінчення часу фольгу можна розгорнути і пару хвилин запікати сига без неї, щоб риба підрум'янилася.
Готового сига викладаємо на тарілку і подаємо до столу, прикрасивши його часточками лимона. Приємного всім апетиту!